Zat Mona Baartmans op het Oosteinde nog in de auto?

De politie heeft nieuwe beelden vrijgegeven van het moment dat Mona Baartmans met haar zoon het Oosteinde in Delft oprijdt. De grote vraag is: zat Mona op dat moment nog in de auto? De beelden zijn niet haarscherp en roepen misschien wel nog meer vraagtekens op!

De feiten in het kort nog even op een rijtje: De 79-jarige Mona Baartmans uit Delft verliet op zondagmiddag 23 september om 16.30 uur verpleeghuis Houtwijk aan de Architect Duikerstraat in Den Haag. Zij bezocht daar haar man. Op camerabeelden van het verpleeghuis is zij te zien. Ze is vertrokken met haar zoon die in een zwarte Renault Megane rijdt. Deze auto is vervolgens naar Delft gereden en is dus gefilmd op het Oosteinde. Volgens haar zoon is Mona daar uitgestapt, maar de politie twijfelt aan deze verklaring.

De wagen heeft naar verluidt zo’n 5 minuten stilgestaan op het Oosteinde. Geen enkele getuige heeft de vrouw zien uitstappen en ook op camerabeelden rondom haar woning is ze niet waargenomen.

Hier rijdt haar zoon volgens de politie het Oosteinde op. Het is niet te zien of Mona in de auto zit. Er lijkt een ronde “condensplek” zichtbaar op de voorruit aan de zijde van de bijrijdersstoel.

Op het tweede beeldfragment, ook op het Oosteinde, is iets bijzonders te zien. Wanneer je de opname stopt en inzoomt, dan lijkt er op de bijrijdersstoel een wit object zichtbaar te zijn. Dit is in meerdere frames zichtbaar wanneer de beelden van Opsporing Verzocht nauwgezet worden bekeken.

Is dit de reflectie van de straat of ligt er daadwerkelijk iets op de bijrijdersstoel? En zo ja, waar is Mona dan? Zit ze achterin? In de reconstructie rijdt zie in ieder geval voorin mee. De contouren van de bestuurder zijn zichtbaar. Zijn hand reikt naar het dashboard. De beelden zullen de recherche in ieder geval hoofdbrekens bezorgen.

Wat is het ‘witte object’ dat zich ogenschijnlijk op de bijrijdersstoel lijkt te bevinden?

Bekijk hierboven de frames van Opsporing Verzocht.

Bekijk hierboven de volledige uitzending en reconstructie van Opsporing Verzocht.

route

Een voor de hand liggende route vanaf de Architect Duikerstraat in Den Haag naar het Oosteinde in Den Haag. Zo’n half uurtje rijden. Dit klopt ook met de vertrektijd vanaf het tehuis en de filmbeelden in Delft.

Een gedachte over “Zat Mona Baartmans op het Oosteinde nog in de auto?

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: