De zoektocht naar Denise Pipitone, het meisje met een litteken onder haar linkeroog

Onlangs was ik even op Sicilië. Voorafgaand oriënteer ik mij dan vaak op vermissingen in de buurt van verschillende reis- en vakantielocaties. Het zijn automatisch bijzondere plaatsen delict waar je komt. Veelal vergeten zaken. 

Zo was ik in de stilte voor de storm op de Brunssummerheide bij de plek waar Nicky Verstappen werd gevonden, bracht ik een bezoek aan Praia da Luz vanwege de vermissing van Madeleine McCann en bezocht ik in Lissabon de omgeving waar João Medeira voor het laatst werd gezien. Vooral deze laatste zaak is een vergeten vermissing die mijns inziens makkelijk opgelost kan worden. Wat McCann betreft ben ik inmiddels niet meer overtuigd van mijn eerder geopperde theorie, maar dat komt vast nog wel een keer aan de orde.

Crisisjaren
Terug naar Sicilië. De maffia is inmiddels opgegaan in spannende mythes of in legale lokale besturen. Er wordt zelden nog iemand vermoord. De angel is eruit. Iemand vertelde dat veel maffioso zijn uitgeweken naar Oost-Europa en Duitsland. Reden: door de crisisjaren was er simpelweg niemand meer af te persen. Er was gewoon geen geld meer op het eiland. De rust van de idyllische uithoeken wordt overigens in één klap tenietgedaan in Palermo. Je krijgt de indruk dat alle 671.042 inwoners op hetzelfde moment een auto besturen en toeterend door de stad rijden. Dag in. Dag uit.

Verkeerschaos in Palermo. Foto: @mmastenbroek

Denise Pipitone
In mijn zoektocht naar een vermissingszaak op het eiland, stuitte ik op de vermissing van Denise Pipitone. Het meisje raakte vermist op 1 september 2004, terwijl zij buiten speelde in de buurt van haar ouderlijk huis in Mazara del Vallo. Toevalligerwijs zat ik vlakbij Mazara del Vallo, in de provincie Trapani. Mijn interesse voor de zaak was meteen gewekt. Uiteindelijk heeft mijn zoektocht zich beperkt tot het bekijken van de omgeving en wat digitaal onderzoek.

De omgeving van Trapani. Foto: @mmastenbroek

Verouderingsfoto’s van Denise.

Opmerkelijk genoeg trof ik volop informatie over de vermissing van Denise Pipitone op de website politie.nl. Normaal gesproken worden er geen buitenlandse vermissing gemeld op deze website. Waarom staat Denise er wel op? Is er een kans dat ze in Nederland is? Waarom wordt er een uitzondering gemaakt?

Veel aandacht
Ik vermoed dat deze internationale aandacht ook aan de niet te stoppen motivatie van haar familieleden is te danken. Jaren na de vermissing – Denise is inmiddels 17 jaar – is er nog elke dag aandacht voor haar vermissing. Er is een uitgebreide actuele website cerchiamodenise.org en ook social media wordt volop ingezet!

Bekijk hierboven een oude tv-uitzending over de zaak.

De gouden tip is helaas nog niet gemeld, maar er is wel een stevige aanwijzing. Denise is mogelijk nog in leven. In een restaurant in Milaan werd in oktober 2004 een vrouw gefilmd door een bewakingscamera. Ze is in het gezelschap van een kind.

Wie is de vrouw op deze beelden? En is het kind daadwerkelijk Denise?

Volgens de familie van Denise is het zeer waarschijnlijk het meisje. Nog belangrijker: volgens de autoriteiten ook! Mogelijk is ze destijds ontvoerd door zigeuners, stelt men. Wie is de vrouw op de bewakingsbeelden? Ze heeft zich nooit gemeld. Ze is evenmin opgespoord. En weet Denise, nu een 17-jarig meisje, zelf wie ze werkelijk is? Woont ze nog steeds in de buurt van Milaan? Heeft u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070.

Denise heeft een litteken onder haar linkeroog. De gemaakte veroudering stamt uit 2008, Denise zou toen 8 jaar oud zijn geweest.

Een gedachte over “De zoektocht naar Denise Pipitone, het meisje met een litteken onder haar linkeroog

Voeg uw reactie toe

  1. Redelijk eenzijdige weergave van een zeer complexe zaak. Bijna grappig dat je van alle overwogen onbewezen mogelijkheden de ontvoering ‘verkiest’ als oplossing.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: