De stilte rondom Jos Brech

Er zal een verklaring komen op het moment dat het daar tijd voor is, dat hij er klaar voor is. Dat waren de woorden van de advocaat van Jos Brech. Er kwam niets.

De verdachte in de zaak Nicky Verstappen zit al 37 dagen vast in de gevangenis in Vught. Een verklaring is er nog steeds niet. Ook tijdens de eerste verhoren – toen de verdachte nog in beperking zat – heeft hij niets gezegd. Dit nieuws kwam mij overigens al ten gehore, ruim voor de verklaring van zijn advocaat. “Hij zegt niks en we hebben alle technieken op hem losgelaten”, liet iemand dichtbij het onderzoek zich al in de eerste verhoordagen ontvallen. Slechte zaak natuurlijk dat er iets uitlekt, maar rechercheurs zijn ook net mensen.

De advocaat van Brech stelt dat het DNA van zijn cliënt niet het enige dna-spoor is geweest dat bij het lichaam van Verstappen is gevonden. Dat klopt trouwens: er zijn twee andere sporen gevonden. Ook zinspeelde hij in de media wat over de rol van de verdachte. En… dat als er een verklaring komt, men mogelijk niet het verhaal krijgt te horen wat men verwacht. Soms moet je tussen de regels door lezen. Handelde Brech niet alleen? Is dat wat zijn advocaat wil zeggen?

Brech wordt verdacht van moord of doodslag op Nicky Verstappen, een zedendelict, ontvoering en onttrekking aan de ouderlijke macht. Het 11-jarige jongetje uit Heibloem werd in 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: