Is Mona Baartmans toch afgezet aan het Oosteinde?

De 79-jarige Mona Baartmans uit Delft verliet op zondagmiddag 23 september om 16.30 uur verpleeghuis Houtwijk aan de Architect Duikerstraat in Den Haag. Zij bezocht daar haar man. Op camerabeelden van het verpleeghuis is zij te zien. Ze is vertrokken met haar zoon die in een zwarte Renault Megane rijdt. Deze auto is vervolgens naar Delft gereden en is gefilmd op het Oosteinde.

Mona Baartmans bezocht het verpleeghuis Houtwijk aan de Architect Duikerstraat in Den Haag.

Mevrouw Baartmans zou daar zijn afgezet, vlakbij de kruising met de Broerhuisstraat, om vervolgens naar haar woning te gaan aan de Maria van Reigersberchstraat. Het onderzoeksteam is nu op zoek naar zes hele belangrijke getuigen.

De zwarte Megane is om 17.06 uur op het Oosteinde gefilmd. De politie komt graag in contact met mensen die rond dit tijdstip op het Oosteinde zijn geweest. Een aantal van hen staat op camerabeelden, zij zijn vanwege privacyredenen onherkenbaar in beeld.

Op de camerabeelden is een oranje Fiat Punto te zien die op die bewuste middag achter de Renault Megane op het Oosteinde heeft gereden. De bijrijder is een vrouw.
Ook zijn er twee personen op een fiets te zien, die even later langsrijden.
Net voor het passeren van de Renault Megane liepen er twee dames in beeld met een  paraplu.

Uit het onderzoek is gebleken dat er nog meer auto’s, fietsers en voetgangers op het Oosteinde waren op het moment dat de Renault Megane daar reed. Voor het onderzoek is het heel belangrijk als deze mensen contact opnemen met de recherche.

In deze zaak is inmiddels de 60-jarige zoon van Mona Baartmans in Oud-Beijerland aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij haar vermissing. Hij zit in volledige beperkingen en mag uitsluitend contact hebben met zijn advocaat.

Was u op het Oosteinde in Delft op zondagmiddag 23 september rond 17.05 uur? Of heeft u andere informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de tiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Uw tip doorgeven bij de Whatsapp tiplijn kan via 06-17214856.

Zondag 7 oktober werd er een passantenonderzoek gehouden aan het Oosteinde. Foto: @mmastenbroek

De grote vraag rijst nu: is Mona Baartmans toch afgezet aan het Oosteinde, zoals haar 60-jarige zoon heeft verklaard? Dat moment is helaas net buiten het zich van de particuliere bewakingscamera gevallen. Uiteraard de reden waarom de recherche deze getuigen wil spreken. Zag iemand Mona Baartmans uitstappen? Dat is cruciaal! In dat geval is het goed mogelijk dat ze het slachtoffer is geworden van een ongeluk. De hypothese rondom een ongeval beschreef ik al eerder in dit blog.

Als ze daadwerkelijk is afgezet en is gaan dwalen, dan is er feitelijk maar een route zonder camera’s: rechtdoor naar de Oostpoort. Ze moet dan een stukje over een wegopbreking zijn gelopen. Is daar iets voorgevallen? Is ze daar te water geraakt?

Het viel mij trouwens op dat op de route, die ik binnen de theorie ‘afzetten en dwalen’ waarschijnlijk acht, er een afzettingspaal in het water is beland. Wanneer is deze in het water gevallen? Heeft de brandweer daar ook gezocht?

De route richting de Oostpoort. In klein rood kader de markeringspaal in het water. Foto: @mmastenbroek

Update 12 oktober
De bestuurder van de oranje Fiat Punto, die op zondag 23 september over het Oosteinde in Delft reed, heeft zich gemeld! Zag hij Mona uitstappen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: