Veiligheid Haagse buschauffeurs en trambestuurders verbeterd door verbannen contant geld

De veiligheid van buschauffeurs en trambestuurders van de HTM is verbeterd. Het contant geld is vanaf 1 oktober weg bij hen, waardoor overvallers geen buit meer kunnen maken. “Alle trams hebben nu betaalautomaten waar je met pinpas, creditcard of muntgeld een kaartje kan kopen”, zei woordvoerder Ernst Moeksis van de HTM, in het radioprogramma Dossier Mastenbroek op Den Haag FM. “De trambestuurder kan deze automaten niet openmaken, ook niet onder dwang.”

HTM plaatste nieuwe betaalautomaten in de 69 oude rood-beige trams, die nog tot 2024 mee moeten. Deze automaten accepteren pinpas, creditcard of muntgeld. De zestig nieuwe grijs-rode Avenio trams waren al voorzien van deze betaalautomaten. In de 70 wit-blauwe Randstadrail-trams kon de reiziger al met muntgeld een kaartje kopen.

De introductie van het pinnen in de bus verliep ook soepel. Hier kan de reiziger sinds juni alleen met pinpas of creditcard betalen bij de buschauffeur. Er is geen ruimte in de bus voor de grote betaalautomaten die ook muntgeld accepteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: