Delft hangt vol camera’s, maar geen aanknopingspunten in zaak Mona Baartmans

De politie heeft twee opsporingsfoto’s vrijgegeven van Mona Baartmans.

De 79-jarige Mona Baartmans uit Delft is al vijf dagen vermist. Afgelopen zondag werd ze afgezet op het Oosteinde. Vanaf die plek was het nog zo’n anderhalve minuut wandelen naar haar woning in de omgeving van de Beestenmarkt. Ze is daar nooit aangekomen.

De politie meldde maandag: “Verder hebben we camerabeelden uit de stad bekeken en hebben we een buurtonderzoek gedaan. Dit alles heeft nog niets opgeleverd. We zijn op zoek naar nieuwe aanknopingspunten.” Dat het buurtonderzoek niets heeft opgeleverd is niet zo vreemd. In het hart van Delft lopen honderden mensen. Je valt er niet zo snel op. Maar het gegeven dat Mona niet is waargenomen op camerabeelden is op zijn zachts gezegd uiterst merkwaardig. De stad hangt vol met camera’s! Hoe kan dit?

Een lezer van deze website schrijft: “Misschien is Mona niet naar huis gelopen, maar nog even naar een voor haar bekende horecagelegenheid. Ze ging daar wel vaker langs.” Echter, op deze route hangen volop camera’s, maar kennelijk is ze daar niet op gesignaleerd. Daarnaast ligt er geen water op de route. Ze was zeker gevonden! Vrijwel uitgesloten dus.

Een andere optie is dat ze de kant van de Nieuwe- en Oude Langedijk is opgelopen. Misschien wilde ze toch nog even een boodschap doen? Maar ook dan geldt: er hangen overal camera’s in de binnenstad en daar is ze niet op gezien!

Dan blijven er nog maar twee opties over: Mona Baartmans is in het water langs het Oosteinde gevallen of ze is doorgelopen naar een gebied waar vrijwel geen camera’s hangen, namelijk richting de Oostpoort. De brandweer heeft gezocht in het water van het Oosteinde en haar niet gevonden, dus blijft de mogelijkheid van een wandeling richting de Oostpoort het meest realistisch. De grote vraag is alleen: waarom ging Mona niet gewoon naar huis en liep ze juist van haar woning weg? Het was ook nog eens heel slecht weer en Mona was niet zo goed ter been.

Iemand anders schrijft dat Mona Baartmans de laatste tijd een klein beetje in de war was, maar ook weer niet noemenswaardig. “Het is wel een vrouw met een eigen wil”, weet diegene. “Als ze besloten heeft nog een stukje te gaan wandelen, dan deed ze dat. Punt. Zo is ze.” Waar was Mona nog onderweg naartoe? Ze lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen.

Het meest waarschijnlijke scenario is dat Mona is gaan lopen in de richting van de Oostpoort. De rode cirkel markeert een realistisch zoekgebied.

In het radioprogramma Dossier Mastenbroek op Den Haag FM kwam de zaak woensdagavond ook aan de orde. Luister hieronder naar het radiofragment.

Een gedachte over “Delft hangt vol camera’s, maar geen aanknopingspunten in zaak Mona Baartmans

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: