Brech langer in voorarrest: vrijlating van de baan

De raadkamer van de rechtbank in Maastricht heeft het voorarrest van Jos Brech met 90 dagen verlengd. Volgens de rechtbank is er voldoende aanleiding dat de verdachte langer kan worden vastgehouden.

Volgens de rechtbank wordt hij ook verdacht voor het bezit van kinderporno. De advocaat van Brech heeft vandaag bij de rechtbank geëist dat zijn cliënt wordt vrijgelaten, maar dit is van tafel geveegd. Justitie verdenkt Brech van vrijheidsberoving, een zedendelict en een levensdelict. De rechtbank vreest ook dat Brech vlucht als hij wordt vrijgelaten.

Eerder deze week is door de officier van justitie besloten om de beperkingen op te heffen. Over de inhoud van de behandeling bij de rechtbank en inhoudelijke informatie over het onderzoek kunnen geen mededelingen worden gedaan, zo laat een woordvoerder van het OM in Limburg weten.

Nicky Verstappen werd twintig jaar geleden dood gevonden op de Brunssummerheide, waar hij op kamp was. Na een DNA-match kwam Brech in beeld, maar hij bleek spoorloos. Na een internationale klopjacht werd hij 26 augustus aangehouden in een afgelegen gebied in Spanje, op circa 50 kilometer van Barcelona.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: