Zaak Wilma Bres heropend: 10.000 euro beloning

In de nacht van 16 juli 1989 omstreeks 03.00 uur ’s nachts werd het dode lichaam van de 32-jarige studente medicijnen Wilma Bres gevonden op de Muyskenlaan in Delft. De politie heeft vandaag bekend gemaakt dat het onderzoek is heropend.

Het levenloze lichaam lag niet ver van haar woning. De studente was met meerdere messteken om het leven gebracht. Haar bronskleurige fiets lag naast haar en was bespat met bloed. Wilma Bres speelde de avond van 15 juli 1989 mee met een amateurgezelschap in het toneelstuk ‘Sondheim in the Park’. Daarna dronk ze met enkele deelnemers en gasten nog wat in een café in Delft.

Volgens getuigen ging ze omstreeks 02.00 uur ’s nachts naar huis. Ondanks dat er destijds verdachten werden aangehouden, is er tot op heden niemand veroordeeld voor de moord op Wilma Bres. Heeft u die nacht misschien iets opvallends gezien? Of heeft u wellicht andere tips waardoor de zaak opgelost kan worden? De naasten van Wilma Bres zullen u daar zeer dankbaar voor zijn.

Het onderzoek naar de dood van Wilma Bres uit Delft is weer open vanwege de coldcase-kalender die in gevangenissen is verspreid. Bij de politie kwam naar aanleiding hiervan een tip binnen. Het onderzoek van het coldcaseteam is na een nieuwe tip heropend. De definitieve gouden tip levert 10.000 euro op. Bel informatie door naar 0800-6070.

Er zou als verdachte een destijds minderjarige man in beeld zijn. Mogelijk was er nog een mededader bij betrokken. In het programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever werd enkele jaren geleden gesteld dat een verdachte in deze zaak zich in het buitenland bevindt. De complete tv-uitzending is niet meer beschikbaar op Youtube.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: