Stilte rondom Jos Brech: stilte voor de storm?

Sinds de aankomst van Jos Brech (55) donderdagmiddag 6 september 2018 op Schiphol, is er geen nieuws meer naar buiten gebracht. Brech zit nog steeds in volledige beperking en is voorlopig voor 14 dagen in bewaring gesteld. 

Zowel de politie als het Openbaar Ministerie, maar ook de advocaat van Brech, hebben sinds vorige week donderdag vrijwel niets meer gedeeld met de pers. Wat betekent dit?

In de zaak Marianne Vaatstra bekende Jasper S. binnen tien minuten aan zijn advocaat. “Ik heb het gedaan” zei S. in dat gesprek. Toch duurde het nog 18 dagen voordat de autoriteiten met dit nieuws naar buiten kwamen. Pas toen de bekentenis officieel en volledig was opgetekend, werd de beperking opgeheven en de media geïnformeerd.

– S. werd maandag 19 november 2012 aangehouden
– S. bekende maandag 19 november 2012 direct tegenover zijn advocaat
– Donderdag 6 december 2012 bekende S. (formeel) tegenover de politie
– Donderdag 6 december 2012 werd de beperking opgeheven en de media geïnformeerd

Het opheffen van de beperking en het officieel vastleggen van de bekentenis heeft in het geval van van S. dus best lang geduurd. In de zaak van Jos Brech is het afwachten wat er straks naar buiten komt. Heeft Brech zijn aandeel in de dood van Nicky Verstappen uit de doeken gedaan of houdt hij zijn mond? Ik gok erop dat we volgende week meer te horen krijgen. De lange wachttijd betekent dus niet per definitie dat Brech niets zegt.

De 55-jarige Jos Brech uit Simpelveld is de verdachte in de langlopende moordzaak rondom Nicky Verstappen uit Heibloem. Brech werd zondag 26 augustus aangehouden in de buurt van Barcelona.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: