Onderzoeker: Madeleine is zelf weggelopen uit het appartement om haar ouders te zoeken

Sinds 2011 heeft Scotland Yard het onderzoek in handen naar de mysterieuze verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann. Begin dit jaar kregen de onderzoekers 150.000 pond van de overheid om enkele nieuwe sporen te kunnen onderzoeken.

Naar nu bekend is geworden, zijn de rechercheurs het afgelopen jaar vijf keer afgereisd naar het Portugese Praia da Luz waar het meisje voor het laatst levend is gezien. Een onderzoeker meldde op de Britse televisie dat men uitgaat van het scenario dat Madeleine zelf is weggelopen.

De dag voor haar vermissing vertelde Madeleine dat ze wakker was geworden van haar broertje en zusje. De tweeling Sean en Amelie lagen in dezelfde kamer en hadden erg gehuild volgens Madeleine. De ouders zaten op dat moment in de tapasbar, zo’n honderd meter verderop. De onderzoeker vermoedt dat zich in de nacht van haar vermissing eenzelfde scenario heeft afgespeeld.

Madeleine is mogelijk wakker geworden en is haar ouders gaan zoeken. De schuifpui was niet op slot, omdat het heel erg warm was in het appartement en er op een kleine kier werd gelucht. Om bij de tapasbar te komen, moeten enkele tientallen meters over de openbare weg worden gelopen. Is Madeleine onderweg iets overkomen? Is ze overmeesterd of regelrecht richting Praia da Luz beach gelopen en in het water beland?

Bekijk hier het interview met de onderzoeker.

In mei 2017 nam ik zelf poolshoogte in Praia da Luz en maakte de volgende reportage.

De zoektocht naar Madeleine McCann heeft inmiddels zo’n 13 miljoen euro gekost. Er zijn meer dan duizend getuigenverklaringen gedaan, meer dan duizend bewijzen verzameld en zestig verdachten benoemd. Er is in totaal bijna 4 miljoen euro aan tipgeld uitgeloofd vanuit verschillende bronnen. Madeleine McCann zou nu vijftien jaar oud zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: