Jos Brech belde zelf advocaat Gerald Roethof

Inzet: Jos Brech en strafpleiter Gerald Roethof. Grote foto: arrestatie van Brech in Spanje.

Advocaat Gerald Roethof heeft vanavond enkele details vrijgegeven over de hechtenis en het verhoor van zijn cliënt Jos Brech. De strafpleiter die vooral bekend werd rondom de zaak Mitch Henriquez, was vrijdagavond te gast in de NPO-talkshow Pauw.

Hij ontmoette Brech vandaag voor de eerste keer. Brech heeft zelf contact gezocht met Roethof, onthulde hij. De strafpleiter herhaalde dat hij het jammer vindt dat Brech in beperking zit. “Elk verhaal heeft twee kanten. Hij is verdachte en niet veroordeeld”, vertelde Roethof. Omdat er beperkingen zijn opgelegd kon Roethof niet inhoudelijk reageren op de zaak.

Zijn kantoor heeft ‘enkele lelijke telefoontjes gekregen en 25 haatmails’ nadat bekend werd dat hij Brech bijstaat. “Het is belangrijk om te weten wat er is gebeurd voor de nabestaanden. Maar de vraag is of mijn cliënt degene is die dat kan vertellen”, aldus Roethof in het korte interview.

Opmerkelijk genoeg werd er amper doorgevraagd en zelfs op punten lacherig gedaan, ondanks dat Pauw voorafgaand – terecht – aangaf dat het een serieuze zaak is.

Ik herhaal even een passage: “Maar de vraag is of mijn cliënt degene is die dat kan vertellen”. Wat bedoelde Roethof daarmee? Is er nog iemand anders die kan verklaren wat er twintig jaar geleden is voorgevallen. In mijn vorige blogs beschreef ik al de hypothese dat er mogelijk meer personen betrokken zijn geweest bij de dood van Nicky Verstappen.

Vandaag werd door De Limburger een belangrijk, onderschat (lees: niet landelijk opgepakt) artikel gepubliceerd; “Jos Brech kende kampplaats De Heikop als zijn broekzak”, luidde de kop. Dat betekent dus ook dat De Heikop Jos kende… Wat is het geheim van de Heikop?

Brech wordt verdacht van moord of doodslag op Nicky Verstappen, een zedendelict, ontvoering en onttrekking aan de ouderlijke macht. Het 11-jarige jongetje uit Heibloem werd in 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: