Advocaat Sébas Diekstra: “Serieuze maximale gevangenisstraf”

Advocaat Sébas Diekstra laat namens de nabestaanden van Orlando weten dat zij het niet te verkroppen vinden dat het geen hulp verlenen aan een hulpbehoevende als daar de dood op volgt slechts een overtreding is in Nederland en daar maar een maximale hechtenis van drie maanden op staat.

“Het iemand aan zijn lot overlaten wanneer de dood daarop volgt, zou minimaal als een misdrijf moeten worden aangemerkt met daarbij dreiging van een serieuze maximale gevangenisstraf”, aldus Diekstra. De 27-jarige verdachte in de zaak Orlando Boldewijn heeft tegenover de politie verklaard dat hij het slachtoffer in het water zag, maar geen hulp heeft verleend of 112 heeft gebeld. Orlando werd na een week levenloos gevonden in het water van de Blauwe Loper in Ypenburg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: