Nieuwe tijdlijn in de zaak Orlando Boldewijn

Op basis van nieuwe feiten, verklaringen en informatie heb ik een nieuwe tijdlijn samengesteld. Bijzonder is ook de verklaring van een betrouwbare getuige die meldt dat de boot van verdachte R. minstens twee maal is gezien op de plas in de dagen ná de ontmoeting met Orlando. Dit is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk, omdat R. er naar eigen zeggen kennis van had dat Orlando in de plas lag. Ga je daar dan nog gewoon een hengeltje werpen? Terwijl de familie van Orlando in ondraaglijke onzekerheid verkeerde? 

Zondag 18 februari 2018

16.00 uur
Orlando spreekt wat vrienden in Rotterdam, op een steenworp van zijn huis. Ze roken een blowtje.

19.00 uur (tijd is indicatief)
Orlando heeft chatcontact met R. op een homodatingapp.

19.29 uur
R. maakt onder vermelding van “RET” 20 euro over naar de rekening van Orlando.

19.45 uur (tijd is indicatief)
Orlando koopt bij een tankstation aan de Gordelweg nog een broodje en wat te drinken.

19.50 uur (tijd is indicatief)
Orlando reist met het openbaar vervoer richting R.

20.30 uur
Orlando arriveert achter basisschool de Startbaan aan het Böttgerwater in de Haagse wijk Ypenburg bij het vissersbootje van R. Het is aannemelijk dat ze naar het eiland zijn gevaren. Ondanks de kou is het goed toeven in het bootje dat is voorzien van een verwarming, bed, frituurpan en audio- en visuele apparatuur.

In een eerste verklaring meldt R. dat hij Orlando om 23.00 heeft afgezet, maar komt daar later op terug.

23.45 uur
Orlando stuurt zijn moeder een WhatsAppje dat hij iets later, maar onderweg is. Dit bericht wordt verzonden vanaf het wifi-punt van R.

23.46 uur
Orlando stuurt zijn laatste WhatsAppje naar zijn moeder.

00.00 uur
R. zet Orlando af achter basisschool de Startbaan. Orlando slaat linksaf (richting de bushalte).

00.25 uur
Orlando is voor het laatst ‘online’ op Whatsapp.

00.00 – 00.45 uur
Orlando wordt door verschillende camera’s geregistreerd in de wijk. Hij is duidelijk op zoek naar wifi-punten (hij had geen mobielabonnement). Orlando spreekt verschillende mensen aan. Hij heeft geen geld meer en wil naar huis. Het openbaar vervoer rijdt niet meer.

01.00 uur
Een wijkbewoner spreekt Orlando aan en vraagt wat er aan de hand is. Orlando zoekt R., want er rijdt geen openbaar vervoer meer. Het lijkt erop alsof Orlando niet meer precies weet waar de plas is en de man biedt aan om R. te bellen. R. neemt niet op. Orlando vervolgt zijn weg.

01.15 uur
R. hoort naar eigen zeggen de stem van Orlando. Hij ziet vanaf zijn bootje Orlando in het water en doet niets. Hij verleent geen hulp, slaat geen alarm en gaat slapen, zo verklaarde hij later tegen de politie.

02.00 uur
Signaal telefoon Orlando valt uit.

Maandag 19 februari 2018

De moeder van Orlando slaat alarm. De politie reageert niet adequaat. Er is een miscommunicatie en de foto van Orlando blijkt zoek.

Woensdag 21 februari 2018

Uit bankgegevens blijkt dat R. 20 euro heeft overgemaakt naar Orlando. Hij wordt gehoord en verklaart dat hij Orlando heeft afgezet na een ontmoeting op het bootje. Zijn verklaring wordt als betrouwbaar gezien.

Donderdag 22 februari 2018

22.00 uur
De vissersboot van R. wordt gezien op de plas. Hij ligt aangemeerd op tien meter van het Bitterzoetpad, 5 a 10 meter van de kant. Het valt een getuige op dat er een dobber in het water ligt.

Vrijdag 23 februari 2018

18.00 uur
De vissersboot van R. wordt weer gezien op de plas. Het bootje lijkt wat schuin te hangen door onbekend gewicht. De boot ligt precies op de plek waar Orlando later wordt gevonden.

Zondagavond 25 februari 2018

Zondagavond wordt er in de wijk geflyerd door de politie en worden bewoners aangesproken of ze vorige week zondag iets gezien hebben. Ook wordt er een persbericht naar de media gestuurd.

Maandag 26 februari 2018

Er wordt een telefoontje gepleegd naar Meld Misdaad Anoniem. Een onbekend persoon geeft de precieze vindplek door.

20.39 uur
Het lichaam van Orlando wordt geborgen. Hij ligt op de bodem van het water naast de visplek van R. Ook zijn telefoon wordt gevonden.

De boot van R. wordt direct in beslag genomen en de volgende dag onderzocht op sporen. De boot ligt daarna onbeheerd achter de woning van R. Er wordt in de dagen erna activiteit waargenomen bij het bootje en de politie besluit alsnog (mede op aandringen van betrokkenen) de boot alsnog te verzegelen.

Zondag 22 april 2018

08.00 uur
R. wordt aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Orlando. Hij verklaart dat hij Orlando omstreeks 01.15 uur in het water heeft gezien, maar niets heeft gedaan. Dat is formeel een overtreding en geen misdrijf.

Dinsdag 24 april 2018

Twee dagen later moet de politie hem weer op straat zetten. De frustratie bij de familie en nabestaanden van Orlando is enorm en de verontwaardiging groot.

Vrijdag 4 mei 2018

Tipgevers meldden dat ze worden doorverwezen naar het nummer 0900-8844 in plaats van het Grindr-team. Het lijkt erop dat de politiecapaciteit in het onderzoek is teruggeschakeld. Een viertal mannen meldt daarnaast aangifte te doen gaan doen tegen R., omdat ze naar eigen zeggen in het verleden zijn lastiggevallen voor of tijdens een date. R. zou zeer agressief zijn geweest.

2 gedachten over “Nieuwe tijdlijn in de zaak Orlando Boldewijn

Voeg uw reactie toe

  1. Waar zijn de camerabeelden die Orlando tussen 00:00 en 00:45 in Ypenburg hebben geregistreerd? Die van het pompstation in R’dam konden ook vrijgegeven worden toch?

    Like

  2. Ik bedrijf niet dat ze de verdachten hebben laten gaan!!!!!! ze zijn gewoon getrapt in zijn fabeltjes verhalen…dat hj orlando in het water heeft gezien????? terwijl hij hem gewoon om het leven heeft gebracht om van hem aftekenen….ik ben en medium en zie dat hij het gezeik van orlando zat was…dat hij naar huis wou en weigerde orlando verder te helpen. ..nadat hij al zijn enkeltje heeft betaald!! hij heeft hem gedrogeerd en zo het water in geduwd…vreselijkkķkkkkkkķ ik hoop dat de politie of de recherche die erop zit zijn ogen open doet!!!!!!! hij is orlando moordenaar!!!!!!!!!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: