Grindr-dates vertellen over bedreigingen

De 27-jarige verdachte in de zaak van Orlando Boldewijn, valt al jaren jonge mannen lastig op datingapps. Drie mannen deden vanavond in het radioprogramma Dossier Mastenbroek op Den Haag FM hun verhaal. In werkelijkheid is het aantal mannen – dat naar eigen zeggen een vervelende ervaring heeft gehad – nog veel groter, maar deze durven niet naar buiten te treden.

“Ik was net achttien”, vertelt een slachtoffer. Hij zegt dat hij de verdachte meerdere keren heeft afgewezen. “Maar hij bleef maar contact zoeken.” Toen hij duidelijk maakte dat hij écht geen contact wilde, werd de toon zeer agressief en kreeg hij vreselijke dreigementen en verwensingen naar zijn hoofd. Een andere potentiële date vertelde dat er zelfs werd gedreigd met verkrachting. Een aantal mannen overweegt nu alsnog aangifte te doen. De 27-jarige verdachte is afgelopen zondag aangehouden, maar werd dinsdag weer vrijgelaten. Hij is nog wel verdacht, zo meldde de politie. Beluister hieronder de verklaringen van de mannen.

Twee “dates” hebben anoniem hun verhaal gedaan op Den Haag FM, een derde betrokkene had er geen problemen mee dat hij herkenbaar te horen was op de radio. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: