Technische problemen tipformulier politie.nl

Deze week heeft de redactie van de lokale krant Telstar Online waardevolle informatie doorgestuurd naar het zogenoemde Grindr-team dat onderzoek doet naar de dood van Orlando Boldewijn. Deze informatie is helaas nooit aangekomen op de burelen van het onderzoeksteam.

Op de speciale pagina over de zaak Orlando Boldewijn op politie.nl bestaat de mogelijkheid om foto’s, video’s, tekstbestanden en andere bijlagen mee te sturen. Een politiemedewerker bevestigt echter dat er technische problemen zijn met het openen van deze bestanden.

In dit specifieke geval ging het om twee JPG-bestanden (foto’s) van een klein formaat. Het formaat van de bestanden kan het probleem niet zijn geweest. Er lijkt een technisch issue te zijn op de website politie.nl. In eerste instantie leek dit een incident te zijn, maar begin maart speelden deze problemen ook al, zo blijkt uit informatie die is doorgestuurd naar onze website. Destijds kwam belangrijke informatie in deze zaak ook al niet aan, meldt een tipgever. Na publicatie op deze website kwamen er meer tips binnen.

Donderdag meldde een tipgever eveneens problemen met het formulier.
Ook in een ander geval kwamen de bestanden nooit aan.
Een medewerker van de politie bevestigt de problemen.
De bijlagen komen niet in alle gevallen door bij het onderzoeksteam.

In deze twee specifieke gevallen is na een paar dagen wél contact opgenomen door het team en gevraagd om de bestanden nog even los te e-mailen. Maar wat als iemand anoniem informatie heeft opgestuurd en niet meer te benaderen is? Diegene verkeert in de veronderstelling waardevolle informatie te hebben opgestuurd naar de politie!

En geldt dit alleen voor het tipformulier op de pagina van Orlando Boldewijn of is dit een landelijk probleem? En wat zijn de gevolgen van de deze technische problemen? Dat laat zich raden! Wat mij betreft krijgt dit binnen de ICT-afdeling van politie.nl as we speak topprioriteit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: