Ze zijn blij dat je belt, echt

Sinds 18 februari 2018 staat de wereld van de ouders van Orlando, maar ook zijn familie, vrienden en klasgenoten op zijn kop. Sterker nog: ze hebben geen leven meer. Hun lieve Orlando is uit het leven weggerukt. Waarom? Dat is de grote vraag.

Ook jouw leven moet momenteel een grote puinhoop zijn. Een week lang heb je met een geheim rondgelopen. Terwijl de politie aan het flyeren was in trams, bussen en metro’s, wist jij allang dat hij nooit meer thuis zou komen. Orlando lag namelijk in het water van de Blauwe Loper in Ypenburg. 

Kreeg je spijt? Werd de druk je te veel en belde je de precieze vindplek door naar Meld Misdaad Anoniem? Het is een juiste stap geweest, maar niet de laatste. Je weet dat er een tweede stap gezet moet worden! De familie en vrienden van Orlando hebben het recht om te weten wat er de laatste uren van zijn leven is gebeurd.

Misschien was het wel een ongeluk en ben je geschrokken? Was je jezelf niet en is er iets helemaal misgegaan? De stap naar de waarheid moet worden gezet. Het wordt tijd dat je naar voren stapt en alles uit de doeken doet. Het moet knagen, je slapeloze nachten opleveren en blijven achtervolgen. Dat gevoel gaat nooit meer weg, tenzij je je hart lucht.

De opluchting zal groot zijn. De consequenties misschien ook, maar zonder antwoorden blijft deze nachtmerrie voortleven; bij iedereen en voor jou misschien nog wel het meest.

Wie je ook bent. Waar je ook bent. Pak de telefoon en bel de politie. Ze zullen je heus niet meteen met een arrestatieteam uit je bed trekken. Ze zijn blij dat je belt, echt.

2 gedachten over “Ze zijn blij dat je belt, echt

Voeg uw reactie toe

 1. “Ze zullen je heus niet meteen met een arrestatieteam uit je bed trekken. Ze zijn blij dat je belt, echt.”

  Met leugens gaan strooien om de waarheid te achterhalen………… begrijpelijk, maar niet OK.
  Ik ben zelf van mijn bed gehaald door een arrestatieteam vanwege de verdenking van vernieling overigen……… wat?? overigen ja….
  Op het bureau werden daar door de OJV nog zware zaken als mishandeling, poging tot moord en meer aan toegevoegd.

  Dan hadden we vast wel iets van bewijs? Nee, geen enkel bewijs, alles was door mijn ex vriendin verzonnen.

  Klachten indienen is zo mogelijk nog frustrerender en compleet zinloos; er is geen reinigend vermogen in deze organisaties en daardoor dus compleet verrot.

  Wakker worden mensen, er is hier geen rechtstaat. Politie en OM zijn niet je vriend, zijn niet te vertrouwen en doen niet aan waarheidsvinding, zie Mitch, maar ik spreek ook uit ruime eigen ervaring.
  Alles in dit land is gecorrumpeerd en geld ‘ verdienen’ lijkt nog het enige dat telt in deze financiële slavernij.

  Like

 2. Rillingen. Wat is dit prachtig mooi gezegd. Geschreven. Precies zoals het is. Precies zoals mijn gedachten bij deze jongen aanwezig zijn. Maar ook bij diegene die weet wat Orlando’s nabestaanden zouden moéten weten. Zonder dat volgt nooit closure.

  Een puzzel word pas opgeruimd wanneer het laatste stukje gelegd is. Laat alsjeblieft gauw de stukjes van deze puzzel gevonden worden, zodat zijn nabestaanden pas ècht volledig kunnen gaan rouwen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: