“Toen ik hoorde dat Orlando een afspraakje had via Grindr, wist ik meteen dat het foute boel was”

In het radioprogramma Dossier Mastenbroek werd woensdagavond uitgebreid stilgestaan bij de gevaren van homodatingapps. De overleden 17-jarige Orlando Boldewijn had in zijn laatste uren een afspraakje in Den Haag via de datingapp Grindr.

Een moeder vertelde openhartig over hoe zij geschokt was van de berichtjes die haar destijds 16-jarige zoon kreeg van veelal getrouwde, oudere mannen. “Bondage, wurgseks, noem maar op”, vertelde Sylvia. Ook werd haar zoon onder druk gezet. “Toen ik hoorde dat Orlando nog een afspraakje had gehad via Grindr, wist ik meteen dat het foute boel was.” In de uitzending waarschuwde ze ouders en verzorgers, maar ook jongeren zelf voor de gevaren van Grindr.

Ook Willem kwam aan het woord. Hij is een ervaren homo-dater en heeft veelal positieve ervaringen met de app. Toch erkent hij de gevaren. “Sommige mannen zoeken bewust gevaren op”, vertelde hij. Willem gaf tips voor een veilige en geslaagde datingavond.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: