Ypenburg in de ban van onderzoek: “Er drijft hier mogelijk een plaats delict in de wijk”

De boot ligt verzegeld in het water, vlakbij de Blauw Loper. (foto: @justice4orlando)

Bewoners van de wijk Ypenburg volgen met gemengde gevoelens het laatste nieuws rondom het politieonderzoek in de zaak van Orlando Boldewijn. Vooral het nieuws dat een vissersbootje van een wijkbewoner door de politie als stukje van de “grote puzzel” wordt aangemerkt, zorgt niet alleen voor opschudding in de Haagse wijk, maar ook op social media.

Dinsdag bevestigde de politie dat vrijwel direct na de vondst van het stoffelijk overschot van de 17-jarige Rotterdammer, er een vissersbootje van een Hagenaar is veiliggesteld. De boot is enkele uren onderzocht door een forensisch team en daarna weer teruggebracht naar steiger vlakbij de woning van de man. Het nieuws dat deze boot volgens de politie mogelijk een cruciale rol speelt in het onderzoek naar de dood van Orlando is vandaag groot landelijk nieuws. Onder andere de Telegraaf en het Algemeen Dagblad besteden uitgebreid aandacht aan de zaak.

Gisteren werd bekend dat deze boot onderdeel is van de “grote puzzel”, zo meldde een politiewoordvoerster. De deur van de vissersboot is door de recherche verzegeld met twee politiestickers, maar ligt nog steeds in het water in de wijk en dit zorgt voor veel reacties. “Er drijft hier mogelijk een plaats delict in het water. Dat is toch vreemd”, zo merkt een buurtbewoonster op. Op Twitter reageert iemand anders eveneens zeer verontwaardigd: “Raar toch. Ik ben echt boos”. Een andere bewoner van de wijk laat weten: “Waarom is dat bootje niet meegenomen door politie aangezien het kennelijk een cruciaal onderdeel is van het verhaal?”

De politie bracht gisteren ook het nieuws naar buiten dat op de boot van de Hagenaar “een contact” is geweest. Men wil niet bevestigen of dit bewuste contact met Orlando is geweest. Orlando had op zondag 18 februari namelijk een date in Den Haag. Het was de bedoeling dat hij van daaruit met het openbaar vervoer terug zou gaan naar Rotterdam. Maar daar kwam hij nooit aan.

Na een anonieme tip doorzochten duikers op maandag 26 februari de Blauwe Loper in Ypenburg. Bij een eilandje werd in de avonduren het stoffelijk overschot van Orlando gevonden. Volgens ingewijden is Orlando precies gevonden op de plek waar de bewuste vissersboot regelmatig ligt aangemeerd. Heb je tips of informatie over deze zaak, bel dan met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

De recherche deed eerder al uitgebreid onderzoek op de boot. (foto: Regio 15)

5 gedachten over “Ypenburg in de ban van onderzoek: “Er drijft hier mogelijk een plaats delict in de wijk”

Voeg uw reactie toe

 1. Met de vorige reactie ben ik het helemaal eens!
  Gek, dat de media nog niet het verband gelegd hebben tussen het feit dat dit visbootje 2 eigenaren (de bouwers) had; een Ypenburger van 27 en een visvriend uit een naburige gemeente van 21. Ook gek dat er nooit eerder gecommuniceerd is dat Orlando zijn date op dat bootje had, en hoogstwaarschijnlijk achter de school langs het water opgehaald is (en daar nooit meer teruggekeerd is …).
  Ik gok op een noodlottig ongeval (bijv. dat O. onwel geworden/overleden is door drugs) en dat de date met het bootje daarna volledig in paniek geraakt is. Benieuwd naar de uitkomst!

  Like

  1. Het vissersbootjes heeft maar een eigenaar. De medebouwer heeft totaal geen zeggenschap over de boot. De 27 jarige eigenaar laat niemand op zijn vlot,

   Like

   1. Apart; ze hebben er samen diverse media mee gehaald. Tot voor 2 dagen terug stonden er nog diverse vrij recente -ondermeer interieur- foto’s van het visbootje op de jonge visvriend zijn social media; die heeft hij verwijderd.
    Er staat zelfs nu nog een foto op, genomen vanaf het ponton, aangemeerd langs de palen van het beruchte eilandje, in de richting van de woonwijk genomen.

    Like

   2. Ik bedoelde dat de 27 jarige eigenaar de kosten van de boot heeft betaald en het nooit de bedoeling was dat de medebouwer eigenaar zou zijn en dat de 27 jarige wel mensen mee neemt om te varen maar zijn boot niet uitleent.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: