Politie: “Vissersbootje maakt deel uit van grote puzzel dood Orlando Boldewijn”

Links het eilandje waar Orlando in het water werd gevonden. (foto: @mmastenbroek)

Het team dat onderzoek doet naar de dood van de zeventienjarige Orlando Boldewijn bevestigt dat er in de uren na de vondst van de jongen in de omgeving een vissersbootje is veiliggesteld. De boot maakt onderdeel uit van de “grote puzzel”, zegt een woordvoerster van de politie.

Het bewuste bootje ligt verzegeld in het water in de wijk Ypenburg. “We maken er zeker geen geheim van dat het bootje daar ligt”, zo zegt politiewoordvoerster Marjan Koert. “Op deze boot is een contact geweest, vandaar ook dat daar en op het eiland, vlakbij de vindplaats van Orlando, forensisch onderzoek is verricht. De boot maakt deel uit van de grote puzzel om onder meer de laatste uren van Orlando in kaart te krijgen”, vertelt ze.

“We weten uit getuigenverhoor dat er in de bewuste nacht veel bewegingen zijn geweest, waaronder vissers op boten en aan de wal. Nog steeds zijn we op zoek naar mensen die in die bewuste avond en nacht in en rondom het water zijn geweest”, benadrukt de zegsvrouw.

“Dagelijks zijn minimaal 20 rechercheurs bezig met dit onderzoek. Het team heeft inmiddels bijna 100 tips binnen. Al deze tips worden nauwkeurig onderzocht en uitgelopen waar het kan. Alles met doel om duidelijk te krijgen wat Orlando fataal is geworden. Daar hoorde ook het onderzoek op de boot bij”, aldus de politiewoordvoerster.

Orlando had op zondag 18 februari een date in Den Haag. Het was de bedoeling dat hij van daaruit met het openbaar vervoer terug zou gaan naar Rotterdam. Maar daar kwam hij nooit aan. Na een anonieme tip doorzochten duikers op maandag 26 februari de Blauwe Loper in Ypenburg. Bij een eilandje werd in de avonduren het stoffelijk overschot van Orlando gevonden.

Heb je tips of informatie, bel dan met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: