Dossier Mastenbroek

Nieuwsblog door journalist en radiomaker Martijn Mastenbroek

Bandensporen zijn stille getuige van het politie-onderzoek. Rechts op de foto het eilandje waar Orlando in het water werd aangetroffen. (foto: @mmastenbroek)

De tip die leidde tot de vondst van Orlando Boldewijn kwam bij de politie binnen via Meld Misdaad Anoniem. Een specifieke tip van iemand die precies wist te vertellen wáár in de plas de zeventienjarige jongen te vinden was. De plas heet overigens de Blauwe Loper, in tegenstelling tot de Böttgerwater, wat veel mensen denken.

Deze beller kan een sleutelrol spelen in deze zaak en mogelijk meer vertellen over wat er die bewuste avond is voorgevallen. Ik kan mij voorstellen dat de politie heel graag met deze beller verder wil praten. Omdat hij of zij anoniem heeft gebeld is dit onmogelijk, tenzij de beller nogmaals direct contact zoekt met de politie.

Screenshot NOS Journaal.

Een goede vriendin van Orlando vertelde op het NOS Journaal dat hij snel bevriend raakt met mensen en makkelijk gesprekken voert. Kwam hij soms nog iemand tegen nadat hij door zijn afspraakje was afgezet aan de Böttgerwater? Is hem deze ontmoeting fataal geworden?

Basisschool de Startbaan. De plek waar Orlando naar verluidt is opgehaald en weer afgezet. (foto: @mmastenbroek)

De bewuste plek waar Orlando is afgezet (bij de school aan de Böttgerwater) en volgens de laatste informatie eerder die avond óók is opgehaald, is niet heel vreemd of opmerkelijk. Ik heb de locaties vandaag bewandeld en bekeken. Het is zeer logisch dat je daar iemand achterlaat die vervolgens met het openbaar vervoer verder reist. Op nog geen 150 meter afstand rijdt namelijk de tram vanaf de Frits Diepenlaan. Slechts een korte wandeling door het parkje.

De route van de school naar de tram. Een relatief korte wandeling. (foto: @mmastenbroek)

De bushalte waarover is gesproken is weliswaar niet ver weg, maar ligt niet echt op de route. Deze ligt aan de Rijswijkse Waterweg, op zich nog een aardig stukje wandelen.

Halte Böttgerwater aan de Rijswijkse Waterweg. (foto: @mmastenbroek)

Het lijkt steeds waarschijnlijker te worden dat Orlando zondag 18 februari rond middernacht op die specifieke plek (rondom basisschool de Startbaan) iets is overkomen. Was het een ongeluk of een misdrijf? En wat heeft de anonieme beller precies gezien? Hoe kon hij of zij exact aangeven waar het lichaam lag…

De politie heeft nog veel vragen. (foto: @mmastenbroek)

Heb je tips in deze zaak? Bel de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: