Ruis over locaties Orlando Boldewijn, tijden openbaar vervoer en camerabeelden aan de Böttgerwater

De Frits Diepenlaan waarover het Algemeen Dagblad schrijft.

Over de plek waar Orlando door zijn ‘internetdate’ is afgezet gaan verschillende verhalen de ronde. Ik citeer allereerst uit het officiële persbericht van de politie. 

“De politie heeft gesproken met de man die Orlando voor het laatst heeft gezien. Deze man vertelde dat hij Orlando na hun ontmoeting zondagavond heeft afgezet op de Böttgerwater in de wijk Ypenburg in Den Haag.” – Persbericht Politie.

Er wordt in het opsporingsbericht van de politie op zondag 25 februari nadrukkelijk gesproken over de Böttgerwater.

Het Algemeen Dagblad meldt in een reconstructie echter een geheel andere straat. Ik citeer wederom. Hoe kan dit? En waarom wijken ze af van de feitelijke informatie van de politie?

“De man met wie Orlando in Den Haag afsprak, zet de jongen naar zijn zeggen af bij de tramhalte aan de Frits Diepenlaan in de Haagse wijk Ypenburg. Niet duidelijk is of Orlando daadwerkelijk in de tram is gestapt.” – Algemeen Dagblad.

De politie meldde dat Orlando is afgezet aan de Böttgerwater.

Nu liggen deze straten niet ver van elkaar vandaan, maar toch kan deze onduidelijkheid zorgen voor ruis op de lijn. Er kan immers maar één straat – indien het verhaal van zijn internetdate klopt – de juiste zijn.

Desalniettemin is het interessant om eens te kijken naar de bustijden aan de Böttgerwater. De halte Böttgerwater ligt overigens aan de Rijswijkse Waterweg om de verwarring compleet te maken.

De tijdlijn op het Algemeen Dagblad maakt wel duidelijk dat hij onmogelijk de bushalte aan de Böttgerwater heeft kunnen halen. Rond 00.17 uur rijdt de laatste bus. Hij was volgens de krant om 00.30 uur nog op wifi (hij had geen mobiel internet) en bij de verlaten bushalte is voor zover ik weet geen wifi-punt.

“23.45 uur Orlando’s moeder ontvangt een WhatsApp-berichtje van Orlando’s telefoon. ‘Ik ben onderweg. Misschien ben ik een klein beetje te laat’. Zij stuurt terug: ‘Je bent al te laat want ik zei als je school hebt 23.00 uur thuis en in het weekend 24.00 uur. Maar ik zie je zo’. Direct daarna ontvangt ze het laatste bericht: ‘oké tot zo’. Orlando’s naasten vrezen dat de berichtjes niet door hem zelf zijn getikt. ,,Hij schreef áltijd miss in plaats van misschien en ok in plaats van oké.” – Algemeen Dagblad”

“00.30 uur Orlando is voor het laatst online op WhatsApp. ,,Ook dat verontrust mij”, zegt Noha. ,,Als hij die berichtjes aan zijn moeder zelf heeft gestuurd, is hij daarna nog drie kwartier bij iemand in huis geweest. Orlando had namelijk geen mobiel internet, was afhankelijk van wifi.” Na half één is de telefoon van Orlando uitgeschakeld, blijkt uit politieonderzoek. Ook is zijn pinpas of ov-chipkaart sindsdien niet meer gebruikt.” – Algemeen Dagblad

Bron: 9292.nl/den-haag/bushalte-bottgerwater

Hij kan uiteraard zijn afgezet aan de Böttgerwater, maar een bus reed er niet meer. Is hij toen via de plas gaan wandelen naar de tram?

En reed er na 00.30 eigenlijk nog wel een tram vanaf de Frits Diepenlaan? Ja, volgens de informatie op de website van de HTM rijdt er op zondagavond nog tot na 00.30 uur een tram. De vraag is natuurlijk of Orlando deze tram heeft gehaald? En als dat zo is: waarom is hij dan niet gewoon ingestapt? Heeft hij de tram gemist en is hij een stukje opgelopen naar de Böttgerwater? Probeerde hij een wifi-signaal op te vangen en is hij toen in het water beland?

De zondagstijden van de Frits Diepenlaan.

Een politiewoordvoerder heeft het specifiek over een “bushalte”.

Tot slot wil ik het even hebben over de aanwezigheid van camera’s rondom de plas. Jaren geleden is er ingebroken bij een van de woningen aan de Böttgerwater. Deze bewuste woning ligt vlakbij het “eilandje” waar Orlando is gevonden. Ik kan mij herinneren dat beelden van de inbraak destijds zijn getoond in het regionale opsporingsprogramma Team West.

Op internet ben ik nu aan het spitten naar deze beelden. Sowieso stond het buitenterras haarscherp op de beelden. Misschien ook wel een stukje van de plas? Indien de camera’s er nog hangen – en er wellicht een stukje van de plas in beeld is geweest – kunnen deze videobeelden een sleutelrol spelen. Als deze nog niet zijn opgevraagd, dan dringt de tijd natuurlijk, omdat dergelijke video-opnames vaak niet heel erg lang worden bewaard.

3 gedachten over “Ruis over locaties Orlando Boldewijn, tijden openbaar vervoer en camerabeelden aan de Böttgerwater

Voeg uw reactie toe

  1. Er was wel meer ruis als het over de vermissing van Orlando gaat. Leeftijd 1.90 0f 1,97. en dan over kleding wat had Orlando aan. Bordeaux rode broek of een zwarte broek, een bruine jas of een zwarte jas, En had Orlando bruin haar of zwarte haar. En hoe zit het met de passant die zijn hond uitliet en Orlando heeft zien zitten in een tramhokje? Gisteren kwam nog een locatie bij volgens de programma opsporing verzocht. Böttgerwater, Frits Diepenlaan, Rijswijkse Waterweg. De locatie die opsporing verzocht liet zien gisteravond vond ik het meestopmerkelijke locatie.

    Geliked door 1 persoon

  2. Het zou logischer zijn als hij de bus bij bottgerwater richting delft zou nemen, om daar de trein te pakken naar rotterdam. Die bus rijdt voor het laatst om 23:42. Anders zou hij die bus naar nootdorp pakken, daarmee de tram moeten pakken om vervolgens via een station naar rotterdam pakken (omslachtig). Overigens is er wifi in de bussen, maar naar ik weet nergens anders in de buurt van bottgerwater.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: