Dossier Mastenbroek

Nieuwsblog door journalist en radiomaker Martijn Mastenbroek

Foto: Regio 15

In mijn radioprogramma Dossier Mastenbroek op Den Haag FM besteed ik vanavond aandacht aan de zaak Orlando Boldewijn. De 17-jarige jongen werd afgelopen maandag 26 februari aangetroffen in het water aan de Böttgerwater in Den Haag. Hij was al een week vermist na een afspraakje met een man.

De politie heeft de afgelopen dagen bij de vindplek een passantenonderzoek gehouden en flyers uitgedeeld, omdat ze de laatste uren van Orlando niet helder hebben. Ook is de doodsoorzaak nog niet duidelijk.

Vandaag heb ik dan ook gebeld met de politie in Rotterdam. Ik heb de vraag neergelegd of ik in de radio-uitzending enkele (van tevoren vastgelegde) vragen kon stellen en heb daarnaast de woordvoerster aangeboden om een getuigenoproep te doen. De radio-uitzendingen vinden immers bijkans plaats in het hart van Ypenburg en Den Haag FM heeft, zeker in samenwerking met Omroep West, een flink bereik. Daarnaast was het plan om het interview uit te werken en volgende week mee te nemen in de Ypenburgkrant: huis-aan-huis in de gehéle wijk. Een enorme kans voor het onderzoeksteam om in één klap de hele omgeving te bereiken!

De Rotterdamse politie heeft echter besloten om niet mee te werken aan de uitzending. Misschien is er een legitieme reden, maar ik kan hem niet bedenken. Mijn doel was om zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen van de getuigenoproep, speculaties en de vragen uit de wijk zo goed mogelijk te beantwoorden en uiteraard was op een enkele vraag een begrijpelijkerwijs ‘daar kunnen wij in het belang van het onderzoek niets over zeggen’, ook goed geweest. Maar helaas.

Natuurlijk staat het de politie vrij om wel of niet medewerking te verlenen aan de media. Maar in dit specifieke geval is de moverende reden mij onduidelijk.

Ik heb daarom besloten de vragen die ik had willen stellen alsnog online te zetten. Misschien komen er ooit antwoorden op. Ik hoop het. Voor Orlando.

De vragen die ik graag had willen stellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: