Dossier Mastenbroek

Nieuwsblog door journalist en radiomaker Martijn Mastenbroek

Het uniform lijkt op het eerste gezicht als twee druppels water op het originele uniform.

Onlangs las ik een nieuwsartikel over een overval waarbij de daders gekleed waren in een “politie-uniform”. Het gebeurt overigens wel vaker. “De overvallers droegen (deels) politie-uniformen en zijn na de overval zonder buit in onbekende richting gevlucht”, lees ik in een berichtje op politie.nl. Wat verder Googelen legt veel meer incidenten bloot.

Hoe makkelijk koop je eigenlijk een politie-uniform? Een echt uniform heb ik op internet niet te koop aangetroffen, wel lees ik berichtjes dat er regelmatig door criminelen jacht wordt gemaakt op uniformen, zoals in dit bericht. Het wordt gebruikt bij een babbeltruc of om iemand aan de kant van de weg te zetten, met alle gevolgen van dien.

Tot mijn grote verbazing kwam uit vrijwel een van de eerste zoekresultaten de site van Bol.com naar voren. Uiteraard gaat het niet om een echt uniform, maar het oogt behoorlijk waarheidsgetrouw! Voor nog geen 15 euro bestel je het “Fun2Wear Politie nieuw Uniform mt.92”. Ziet u het verschil met een echt politie-uniform? En bovenal: ziet oma Toos van 83 het verschil? En niet op de laatste plaats: mag dit überhaupt?

Het uniform wordt voor 14,99 aangeboden op Bol.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: