Belgen onder de indruk van Haagse driehoek

De Haagse jeugd- en jongerenwerker Nasser Boulahyane vertelde woensdagavond in Dossier Mastenbroek op Den Haag FM uitgebreid over een zeer bijzonder uitwisselingsproject tussen de Belgische wijk Molenbeek en de Haagse wijk Transvaal. 

De politie, het lokale jongerenwerk en een aantal jongeren zijn onlangs op werkbezoek geweest in Molenbeek. De Belgen kwamen op hun beurt in Den Haag op bezoek. De Belgische wijk Molenbeek is omstreden en kent veel problemen met jongeren. Zelfs radicalisering ligt op de loer. “Door deze slechte naam krijgen jongeren moeilijk een baan”, vertelde Nassar. “Er wordt zelfs afgewezen op postcode. Kom je uit Molenbeek, dan sta je al een nul achter.”

Hij ziet veel overeenkomsten met wijken in Den Haag waar het jaren geleden ook niet goed ging. “Door de verbinding op te zoeken gaat alles nu weer een stuk beter. Dat is ook de boodschap geweest aan onze Belgische collega’s. Zoek de samenwerking!” Het meest geschrokken is Nassar van het feit dat er helemaal geen wijkagenten zijn in Brussel. “En de agenten die er zijn spreken veelal niet alle talen en dat terwijl België juist drietalig is.” De Belgen vonden het Haagse model van samenwerking met de gemeente en politie enorm interessant. “We hebben echt veel van elkaar kunnen leren”, aldus Nassar.

Beluister hieronder het interview met Nassar. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: