Dossier Mastenbroek

Nieuwsblog door journalist en radiomaker Martijn Mastenbroek

John Medley en Paul Selier.

De dood van Paul Selier uit Den Haag heeft grote indruk gemaakt op volkszanger John Medley De Haan, die Selier kent van zijn tijd als haringkoopman en van Camping de Nes in Bergambacht.

Selier werd vorige week in alle vroegte aangehouden door de politie toen hij midden op de rijweg in Waddinxveen geknield werd aangetroffen. De politie had een melding gekregen over een verwarde man. Op videobeelden is te zien dat Selier hard wordt geslagen door een politieagent. De Hagenaar is daarna overleden. Uit onderzoek moet nog blijken of de gewelddadige aanhouding uiteindelijk de dood tot gevolg heeft gehad of dat er een andere oorzaak is.

John Medley vindt het gedrag van de agenten sowieso onverteerbaar. Hij organiseert daarom een demonstratie tegen buitensporig politiegeweld. “Daarnaast willen wij Paul waardig herdenken”, zo vertelde hij op Den Haag FM. De zanger benadrukte dat hij geen gedoe wil tijdens de demonstratie: “Onruststokers zijn niet welkom, laat dat duidelijk zijn. Wij willen een vreedzame demonstratie.”

De demonstratie wordt gehouden op maandag 19 februari op het Malieveld in Den Haag. Aanmelden kan via de Facebookpagina Stop Buitensporig Politie Geweld”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: