Dossier Mastenbroek

Nieuwsblog door journalist en radiomaker Martijn Mastenbroek

Het Haagse gerechtshof heeft deze week besloten dat rookruimtes in horecagelegenheden dicht moeten. De uitspraak is een grote overwinning voor Ton Voeten van Clean Air Nederland.

Voeten verwacht niet dat de Staat in hoger beroep gaat tegen de uitspraak, omdat deze geheel in lijn is met een verdrag van de Wereldgezondheidsorganisatie. “Het ministerie van Volksgezondheid heeft daarnaast dezelfde overtuiging, dat wij naar een rookvrije samenleving moeten”.

In het radioprogramma Dossier Mastenbroek onthulde Voeten woensdagavond dat de volgende stap een rookverbod op terrassen is. “Daar moeten wij ook iets aan doen”, zegt hij. “Wij willen ook de terrassen rookvrij, omdat het een substantieel onderdeel is van de horeca”, aldus Voeten.

De zegsman en voorzitter van Clean Air Nederland benadrukte dat meeroken voor andere mensen kankerverwekkend kan zijn. “Doe het in een hoekje waar niemand in de buurt is. Als dat besef er is, dan heb je feitelijk geen verboden en controles nodig.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: