Communicatie Politie Utrecht goed op orde in vermissingszaak Anne Faber

Op politie.nl staat een speciale pagina met informatie.

Met een positief kritische blik volg ik al enige jaren de online communicatiestrategie van politiekorpsen in Nederland. Met name over het Twittergedrag van dienders op straat heb ik weleens een minder enthousiaste kanttekening gemaakt. Buiten kijf staat dat Social Media een sterk middel kan zijn in bepaalde zaken, mits dit praktisch wordt ingezet. Ook in de zaak van de vermiste Anne Faber kan digitale communicatie een belangrijke factor zijn.

Politie Utrecht heeft dat goed begrepen. De informatievoorziening is actueel, er wordt snel geschakeld via Twitter en misschien nog wel het belangrijkste: er is geen ruis op de lijn. Alles wat naar buiten wordt gebracht is relevant. Daarnaast wordt er op een begrijpelijke manier gecommuniceerd en is er (waar uiteraard mogelijk) transparantie naar betrokken onlinevolgers.

Ook wordt er op een speciale pagina op de website politie.nl uitvoerig ingegaan op vragen zoals : Wat doet de politie nu? Welke specialismen zet de politie in? Wat is er inmiddels gevonden? Tevens wordt er elke dag een update geplaatst over de laatste stand van zaken. Politie Utrecht heeft de communicatielijnen goed op orde!

Een terecht compliment en een bescheiden reactie.

3 gedachten over “Communicatie Politie Utrecht goed op orde in vermissingszaak Anne Faber

Voeg uw reactie toe

 1. PS. En waarom geen kaartje waar duidelijk op te zien is waar nu al wel en niet gezocht is? Niemand buiten de politie om weet het nu nog..

  Like

  1. PSS. Dat ietwat merkwaardige icoontje dat naast mijn berichten verschijnt is een standaardicoon van de WordPress reactieservice Gravatar en niet door mij uitgekozen, voor de volledigheid..:s

   Like

 2. Aanvankelijk een goede start, maar de communicatie hield al gauw op.

  Zo is er slechts 1 moment/locatie van haar gsm vrijgegeven: waarom niet alle momenten en punten die gemeten zijn? Het helpt bewoners te zoeken naar bijvoorbeeld filmbeelden.

  De communicatie met haar vriend is gepubliceerd, maar wat schreef ze haar vader? Is dat bericht misschien door iemand anders beschreven?

  Maar het belangrijkste punt zit verwerkt in haar selfie. Ze staat op het kruispunt om richting -Baarn-station(!!) te fietsen; en nu zijn alle zoekinspanningen gericht op Soest vanwege haar gsm signaal en gevonden voorwerpen, maar we weten dat ze die daar niet zelf achtergelaten heeft. Waarom zoeken ze niet in het Baarnse Bos en wordt niet gecommuniceerd dat dat ook een heel erg denkbaar scenario is geweest, zodat vrijwilligers (waarvan ze nu roepen genoeg hulp te hebben) dáár kunnen gaan zoeken, bijvoorbeeld met hulp van Signi Zoekhonden?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: