Zet Signi Zoekhonden in bij zoektocht naar Anne Faber

De 25-jarige Anne Faber uit Utrecht.

Politie, ME, het Rode Kruis en honderden vrijwilligers zoeken vandaag wederom naar de sinds vrijdag 29 september 25-jarige vermiste Anne Faber. Helaas ontbreekt de expertise van Signi Zoekhonden. Dat is echt een gemiste kans!

Inmiddels is zeer waarschijnlijk haar jas, rugzak en fiets teruggevonden. Onderstaande tekening maakt de vindplaatsen helder. De spullen zijn allemaal gevonden in de omgeving van Huis ter Heide, op de fietsroute die Faber vermoedelijk volgde.

Dit gebied is uitstekend terrein voor de hondengeleiders van Signi Zoekhonden. Het team heeft sinds 2004 al 400 slachtoffers gelokaliseerd. De honden van Signi zijn uniek in hun prestaties. In Nederland en ver daarbuiten hebben zij vele mensen – in de meest uitzonderlijke situaties – teruggevonden.

De roep om de inzet van Signi klinkt volop op Social Media, maar vindt vooralsnog geen gehoor bij de autoriteiten. Een hondengeleider van Signi laat op Twitter weten dat men nog niet officieel is gevraagd om medewerking te verlenen.

Wat mij betreft gaat Signi binnen de procedure van de unit Vermiste Personen de komende jaren een veel grotere rol spelen. Mocht Anne Faber inderdaad in het gebied aanwezig zijn, dan hadden de honden van Signi haar vast en zeker al gevonden. Dat durf ik met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te stellen. Niet op de laatste plaats omdat ik in 2013 (vermissing ‘Tante Riet’) een aantal keren van dichtbij heb kunnen volgen hoe het team te werk gaat.

Doneren aan Signi kan hier.

Tekening: @JeroenvdVeer
Het laatste teken van Anne was vrijdag om 18.50 uur, toen zij een selfie maakte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: