Dossier Mastenbroek

Nieuwsblog door journalist en radiomaker Martijn Mastenbroek

De vindplek van de menselijke resten, ergens in een park op Aruba.

De autoriteiten op de Nederlandse Antillen zijn behoorlijk overvallen door het nieuws dat er menselijke resten zijn aangetroffen op het eiland. Dave Holloway claimt dat hij samen met een privédetective ruim achttien maanden onderzoek heeft gedaan naar de vermissing van zijn sinds 2005 vermiste dochter. Via een tipgever is hij de vermoedelijke dumpplek van het lichaam op het spoor gekomen.

In plaats van het informeren van de lokale autoriteiten, is Holloway zelf gaan graven en heeft naar eigen zeggen menselijke resten gevonden. Hij heeft het materiaal eigenhandig meegenomen naar Amerika om het daar te laten onderzoek. Holloway lijkt volledig in de ban te zijn geraakt van een tv-team dat in zijn kielzog opereerde. Een naïeve actie van een wanhopige vader?

DNA
Het verhaal dat er nog weken gewacht moet worden op een DNA-uitslag is op zijn zachts gezegd opmerkelijk. Dit kan binnen enkele dagen bekend worden gemaakt, tenzij het gaat om bloed op een kledingstuk, dan wordt het wat complexer. Waarom wordt er gerekt met deze uitkomsten? Heeft dit te maken met een 6-delige tv-serie over de zaak? Was dat part of the deal?

Plaats Delict
Het verstoren van het mogelijke Plaats Delict (PD) is buitengewoon onverstandig geweest. Bij een rechtszaak tegen verdachten kan een advocaat direct gehakt maken van het bewijsmateriaal. Het is immers al in meerdere handen geweest. Het is niets meer waard!

Geen alarm
De ploeg van Holloway heeft geen enkel alarm geslagen bij de politie of Justitie op het eiland. Ze hadden na het vinden van de resten, of zelfs eerder, toen er aanwijzingen waren over een locatie, meteen aan de bel moeten trekken.

Stel dat de resten daadwerkelijk van Natalee zijn, dan had Dave Holloway dit nooit naar buiten moeten brengen voordat er verdachten waren aangehouden en er eerst goed en grondig onderzoek was gedaan. Door dit nieuws nu al te delen, kunnen verdachten verklaringen met elkaar gaan afstemmen, maar bijvoorbeeld ook Plaats(en) Delict gaan verstoren.

En waar is Beth, de moeder van Natalee, in dit verhaal?

Ik kreeg van een anonieme e-mailer (voor wat het waard is) nog een tip dat de bewuste locatie werd gebruikt als dumpplek van McDonald’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: