Dossier Mastenbroek

Nieuwsblog door journalist en radiomaker Martijn Mastenbroek

Links: de bewuste hielpleister. Rechts: stukje van de luier.

In oktober van dit jaar wordt het meisje dat in 2014 in een ondergrondse vuilcontainer aan de Fritz Conijnstraat in Amsterdam werd gevonden alweer drie jaar. Ze maakt het goed en wordt nog steeds liefdevol opgevangen in een pleeggezin. Toch zal het meisje ooit te horen krijgen wat haar is overkomen.

De politie tast nog steeds in het duister over de identiteit van de ouders. Toch zijn er ontzettend veel aanknopingspunten. De recherche vermoedt dat mensen vanuit het medisch beroepsgeheim zwijgen. Het meisje had namelijk een krasje en een pleister op haar voet. Mogelijk heeft zij een hielprikje gehad.

Het licht getinte meisje dat mogelijk tien tot twintig dagen oud was toen ze werd gevonden, had nog meer opmerkelijke kenmerken. Aan beide ringvingers heeft ze een afwijking waardoor die ringvingers permanent gebogen zijn. Op haar onderrug en billen zit een blauwgekleurde pigmentvlek; een soort moedervlek. Dit is geen verwonding.

Al deze kenmerken moet een verloskundige, arts of assistentie zijn opgevallen. Tips zijn welkom via de opsporingstiplijn op 0800-6070.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: