Dossier Mastenbroek

Nieuwsblog door journalist en radiomaker Martijn Mastenbroek

Bolt en zijn cameraman Eugenio (Facebookpagina Spoorloos).

De ‘ontvoerde’ Spoorloos-journalisten Derk Bolt en Eugenio Follender zouden gisteren worden vrijgelaten. Althans, dat schreef een Colombiaanse krant op basis van een bron binnen een ‘humanitaire commissie’ die opereert in het gebied waar de mannen zijn verdwenen. Nederlandse media namen het bericht meteen over.

Het is nu ongeveer 03.00 uur in de nacht (Colombiaanse tijd) en van een vrijlating is helaas nog geen sprake. Sterker nog: wat weten wij nu eigenlijk echt over de vermissing van het tweetal? Ze zijn van de radar geraakt in een gebied dat wordt gecontroleerd door de rebellengroep ELN. Meer eigenlijk niet. Er is geen video of foto online verschenen van het tweetal, waarin ELN claimt dat ze zijn ontvoerd. Alleen maar ruis en speculaties. Er wordt uitgegaan van een ontvoeringsscenario, maar vooralsnog is daar helemaal geen direct bewijs voor geleverd.

Een lokale politiecommandant meldde aan het Algemeen Dagblad dat Bolt dringend medicijnen nodig heeft. De presentator van 62 zou lijden aan diabetes. RTL Meldde vandaag op basis van een andere bron: “Het gaat goed met ze.” Het is wachten op een bericht van de enige betrouwbare bron: het tweetal zelf. Hopelijk snel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: