De waanzin rondom Joran van der Sloot: brieven, bekering, auto-ongeluk en ‘zwangerschap’

Joran Andreas Petrus van der Sloot

Advertenties

Joran van der Sloot werd in 2012 veroordeeld tot 28 jaar gevangenisstraf voor de moord op Stephany Flores. Ook wordt hij nog steeds verdacht van de betrokkenheid bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba op 30 mei 2005. Regelmatig lees ik dat mensen zich afvragen hoe het nu gaat met de veroordeelde moordenaar. In de krochten en kelders van het internet vond ik de afgelopen weken opmerkelijk materiaal. Er speelt nog van alles rondom de veelbesproken Arubaan.

Advertenties

Joran verbleef eerst in de Castro Castro gevangenis, maar werd in 2014 overgeplaatst naar de beruchte Challapalcagevangenis in de hooglanden in het zuiden van Peru, bij de grens met Bolivia, omdat hij twee keer betrapt is op het bezit van een mobiele telefoon.

Inmiddels in is Joran kort geleden teruggeplaatst naar een milder regime in de Juliaca’s gevangenis. Deze overplaatsing is gemeld door de vrouw van Joran, Leidy Figueroa, waarmee hij is getrouwd. Het bewuste sms’je over de nieuwe verblijfplaats is uitgelekt op Social Media.

Advertenties

Joran ontmoette Leidy overigens drie jaar geleden in de gevangenis, toen zij daar aan het werk was. Ze raakte na een bezoek zwanger en beviel negen maanden later van Dushi Trudie, dushi betekent ‘zoet’ in het Papiaments en Trudie is de oma van Joran van der Sloot.

Uit een sms’je van zijn vrouw blijkt dat Joran onlangs is overgeplaatst naar de Juliaca’s gevangenis.

Advertenties

Leidy heeft, zo blijkt, contact met een Amerikaanse vrouw (ene Constantia) en een paar mannen in Nederland. Een van deze contacten is Robbert van den Broeke. RTL 4 bracht in het najaar van 2005 een programmaserie met Van den Broeke uit onder de titel Er is zoveel meer. Daarna raakte hij in opspraak, omdat zijn bevindingen in scene zouden zijn gezet. Hoe het contact precies verloopt is mij onduidelijk, maar er wordt regelmatig beeldmateriaal gepubliceerd en veelal weer rap offline gehaald. Mede omdat de groep onderling een conflict heeft.

Advertenties

Onlangs zijn drie brieven van Joran van der Sloot online gezet. Hij vertelt dat zijn moeder Anita van der Sloot op bezoek is geweest en dat hij is bekeerd tot het geloof. Hij geeft aan eenzaam te zijn en ziet het contact met het medium als een belangrijk goed. Het gaat om tenminste twee brieven uit 2015 en een uit 2017. Het materiaal lijkt mij authentiek.

Advertenties
Advertenties

De meest opmerkelijke berichten zijn van juni 2017. Op hetzelfde account waar al eerder brieven en foto’s van Joran zijn gelekt, wordt nu gemeld dat Leidy een auto-ongeluk heeft gehad. In een filmpje is de vrouw liggend te zien en brabbelt ze wat onverstaanbaars in de camera. Een paar dagen later duikt er nog een filmpje op. Ze heeft het over Robbert van den Broeke.

Advertenties
Advertenties
Dit zou het autowrak zijn waarmee Leidy een ongeluk heeft gehad.
Advertenties

Van den Broeke claimt dat Leidy zwanger van hem is. Hij schrijft in een e-mail aan zijn Amerikaanse contactpersoon dat Joran erin berust en dat de baby tijdens het bewuste auto-ongeluk niets is overkomen. Het verhaal van de zwangerschap wordt overigens in twijfel getrokken. Ik kreeg een berichtje van iemand die Joran en Leidy zegt te kennen. Hij zegt dat dit verhaal onjuist is. Aan de andere kant blijkt uit de gelekte berichtjes, foto’s en videobeelden dat er kennelijk wel contact is tussen Leidy en het medium… ik blijf de zaak volgen.

Advertenties
Advertenties
Advertentie

5 gedachten over “De waanzin rondom Joran van der Sloot: brieven, bekering, auto-ongeluk en ‘zwangerschap’

Voeg uw reactie toe

  1. “Ene Constancia” meldt zich. Mijn naam is “Constantia” en ik ben geen “contactpersoon” van Robbert van den Broeke en die club, maar de ontvanger van hun haatmail, vooral heel veel onzin en weinig zin. Verder zou ik nog wel wat correcties kunnen aanbrengen, maar ik zie daar op dit moment van af.

    Like

    1. Heb wat achtergronden zitten lezen en die Robbert en Stan en co zijn me wel een stel sukkels bij mekaar zeg. Get a life.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: