Schadeclaim Gonçalo Amaral van tafel

maxresdefault
Gonçalo Amaral deed onderzoek naar de zaak. Screen: YouTube

Hoofdinspecteur Gonçalo Amaral was in 2007 nauw betrokken bij de vermissing van Madeleine McCann. Hij schreef er destijds een boek over en maakte een documentaire.

In ‘de waarheid achter de leugen’ vertelde hij over wat er die avond moet zijn gebeurd. Hij is van mening dat de rol van de ouders nader moet worden onderzocht en beschuldigde ze min of meer de ontvoering van hun dochter te hebben verzonnen. Hij sluit de mogelijkheid van een noodlottig ongeval in het appartement niet uit.

Hij kreeg vanwege zijn publicaties een fikse schadeclaim aan zijn broek en werd veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van maar liefst 500.000 euro aan de ouders van het meisje. Gonçalo Amaral ging echter in beroep en onlangs oordeelde de rechter dat hij dit bedrag niet hoeft te betalen aan de McCann’s. Deze uitspraak wordt door media in Nederland opmerkelijk genoeg nergens vermeld.

In tegenstelling tot Gonçalo Amaral onderzoekt Scotland Yard de rol van de ouders niet. Dat vind ik nog steeds onbegrijpelijk. Sterker nog, ze worden zelfs van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries zei ooit in een talkshow zijdelings iets over de bevindingen van Amaral; ‘dat het helemaal nog niet zo gek is wat hij zegt’. (vrij geciteerd, red.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: