Dossier Mastenbroek

Nieuwsblog door journalist en radiomaker Martijn Mastenbroek

René Graafsma met zijn dochter Dascha.

René Graafsma doet een emotionele oproep op Facebook. Afgelopen weekend overleed zijn 16-jarige dochter. Het meisje werd ter hoogte van Hilversum Sportpark geschept door een trein, maar hij kan niet geloven dat ze zelfmoord heeft gepleegd.

Ik moest vrijwel meteen denken aan een zaak uit 2013, toen de 25-jarige Talitha bij Heerhugowaard (80 kilometer van Hilversum vandaan, red.) ook werd overreden door een trein. Zelfmoord volgens de politie, maar daar zette haar moeder al meteen een heleboel vraagtekens bij.

Zij begon een eigen onderzoek en al snel bleek dat er door de politie fouten zijn gemaakt. In januari heeft justitie dan ook excuses aangeboden voor het feit dat zelfmoord te snel is geconcludeerd.

Laten we hopen dat de politie heeft geleerd van deze voorbarige conclusie en momenteel gedegen onderzoek verricht naar de dood van Dascha. Cruciaal in dit onderzoek is uiteraard de getuigenis van de machinist.

Ook de zaak Cassandra van Schaijk uit 2007 heeft enkele raakvlakken. Cassandra verliet net als Dascha plotseling een disco en werd voor het laatst gezien op het busplein in Almere-Stad (30 kilometer van Hilversum vandaan, red.) Drie weken later werd haar lichaam levenloos aangetroffen in de Noorderplassen in Almere.

Mogelijk heeft ze destijds een lift aangeboden gekregen. De politie heeft de zaak onlangs heropend door onder andere een speciale Facebookpagina aan te maken.

In Nederland spelen momenteel 4 zaken van jonge vrouwen die zelfmoord gepleegd zouden hebben, maar waarvan de nabestaanden twijfelen of er daadwerkelijk sprake is van zelfmoord.

864x486

Een tijd- en locatielijn gemaakt door de NOS.

zaken

Drie zaken met opmerkelijk veel overeenkomsten.

Vader

Het bericht op Facebook, geschreven door de vader van Dascha.

Een gedachte over “Overeenkomsten Talitha, Cassandra en Dascha

  1. michelle schreef:

    hallo vindt niet netjes dat je beweerd dat cassandra zelfmoord heeft gepleegt ze heeft een lift gekregen en haar persoonlikle spullen zijn weg cassandra had geen reden voor zelfmoord ze was gelukkig ze genoot van het leven en haar mysterieuse telfoontje die ze heeft gepleegt en is meegenomen door 2 mannen dus ga niet zeggen dat cassandra zelfmoord heeft gepleegt ik kende cassandra door en door vindt dit echt niet kunnen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: