De vermissing van Georg Schwietzke

Georg

George Schwietzke was volgens de politie mogelijk in Delft om zich mogelijk te oriënteren op een nieuwe studie. Foto: Facebook/Politie

Delft/Dronten – Klasgenoten van de 19-jarige vermiste Georg Schwietzke maken zich grote zorgen. Hun (oud)studie- en huisgenoot verdween afgelopen weekend in Delft. De politie vraagt het publiek om hulp in deze zaak en is een onderzoek gestart naar de raadselachtige verdwijning.

Ik wist deze week contact te leggen met een oud-studiegenoot van Georg en een huisgenoot met wie hij enige tijd hetzelfde huis deelde. Georg studeerde tot voor kort European Food Business aan de Hogeschool in Dronten, zo blijkt uit ons onderzoek. De uit Duitsland afkomstige hoogbegaafde jongen begon vol enthousiasme aan zijn studie, zo vertellen zijn medestudenten. Een paar maanden geleden verscheen hij plotseling niet meer op school. Woordvoerder Arjan van Loon van het CAH Vilentum in Dronten bevestigt dat Georg zich toentertijd inderdaad heeft laten uitschrijven. Verder doet de school hangende het politieonderzoek geen uitspraken.

Psychische nood
Huisgenoten van Georg in Dronten zagen dat het steeds slechter met hem ging. “Hij zonderde zich compleet af en wij konden geen hoogte meer van hem krijgen. Hij zat maandenlang alleen op zijn kamer. Wij hebben meerdere gesprekken gehad met school, maar niemand voelde zich gemachtigd om iets te doen, omdat hij meerderjarig was.” Over het gerucht dat Georg Schwietzke al tijdens zijn studie in Dronten in psychische nood zou verkeren wil Van Loon alleen in algemene zin reageren: “Wij zijn een kleinschalige school en signaleren daarom snel. Wij handelen uiteraard zorgvuldig in dit soort gevallen.”

Aardige jongen
Een oud-klasgenoot van Georg is niet gerust en baalt van de hele situatie: “Wij hebben het gevoel dat deze vermissing voorkomen had kunnen worden. Ik heb Georg vandaag een paar Whatsappjes gestuurd. Ze komen wel aan, maar hij leest ze niet. Georg is een aardige jongen en ik hoop dat het goed met hem gaat”, besluit hij.

Studeren in Delft
De Hogeschool in Dronten zegt oprecht niet te weten of Georg aan een nieuwe opleiding is begonnen in Delft, de plek waar hij voor het laatst werd gezien. De politie laat woensdag in een reactie weten dat Georg voornemens was om te gaan studeren in Delft. “Dit zou zijn aanwezigheid aldaar kunnen verklaren”, aldus een woordvoerder. Tips over deze vermissing zijn welkom bij het rechercheteam in Delft, via 0900-8844.

martijnmastenbroek@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: