Madeleine McCann gevonden in Australië?

Maddie
Madeleine McCann wordt sinds mei 2007 vermist.

In het zuiden van Australië is in een koffertje het stoffelijk overschot aangetroffen van een jong meisje. In de media gonst het inmiddels van de geruchten dat het zou gaan om de sinds 2007 in Portugal vermiste Britse peuter Madeleine McCann.

“There is absolutely no evidence at this point in time that the child is Madeleine”, zegt een Australische politiechef stellig tegenover NBC News. Toch ligt klaarblijkelijk het hele onderzoeksrapport al op straat. Buitenlandse media meldden zelfs dat het slachtoffertje begin 2007 moet zijn overleden, een meisje is en blond haar heeft. Madeleine verdween in mei 2007 en had blond haar.

Je kunt je afvragen of überhaupt binnen twee weken is vast te stellen wanneer een slachtoffer is overleden. Het lijkt mij onmogelijk om dit in een dusdanig korte tijd zo specifiek vast te stellen. Ook bij het vaststellen van de haarkleur kun je gezien de verstreken periode grote forensische vraagtekens zetten.

Waarom lekken deze onderzoeksresultaten uit? Is het verzonnen door Britse media? Zijn de bronnen niet betrouwbaar of is de informatie wel degelijk juist? De Britse politie heeft naar verluidt wel contact met hun collega’s in Australië en sluit niet uit dat het daadwerkelijk om Madeleine gaat.

Scotland Yard heeft vorig jaar het onderzoek naar de vermissing nieuw leven ingeblazen, maar kwam meermaals met lege handen terug uit Portugal. Als het daadwerkelijk om Madeleine gaat zullen we dat spoedig weten. Dan volgt er nog deze week een persconferentie, inclusief ouders achter de desk. Het is afwachten. Het meisje moet sowieso een naam krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: