Dossier Mastenbroek

Nieuwsblog door journalist en radiomaker Martijn Mastenbroek

knox

De Italiaanse rechtbank doet 25 maart uitspraak in de geruchtmakende moord in 2007 op Meredith Kercher. De BBC heeft onlangs een (eerder uitgezonden) documentaire over deze zaak online gezet. Deze is hieronder te bekijken.

De vraag is of verdachte Amanda Knox bij een mogelijke veroordeling wordt uitgeleverd aan Italië. Het land zal zeker een verzoek doen aan Amerika. Tweede vraag is natuurlijk of de studente überhaupt schuldig is aan de moord op haar huisgenote. De aanklager vindt in ieder geval dat er genoeg bewijs is.

madeleine-mcann

Britse media meldden dat de zoektocht naar het vermiste meisje Madeleine Mccann in december wordt afgerond. Het onderzoek heeft al miljoenen gekost en maar liefst 31 rechercheurs werken aan de zaak. Het is tijd voor andere prioriteiten, vindt een hoge politiebaas.

Volgens Mail Online heeft het onderzoek in Portugal niets opgeleverd. Ook de verhoren van een handje vol verdachten heeft tot niets geleid. Zonder een waardeoordeel te geven vind ik het nog steeds opmerkelijk dat de ouders van het meisje niet zijn meegenomen in het onderzoek. Sterker nog; ze worden op de hoogte gehouden van ontwikkelingen in het onderzoek. Bij een dergelijk onderzoek geldt juist de regel: verwacht het onverwachte…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: