Negentig foto’s

Foto Kris

De laatste foto van Kris.

Een interessante uitzending deze week van Een Vandaag. De ouders van Kris Kremers laten onder andere de laatste foto zien die is gemaakt van hun dochter, vrijwel zeker door haar reismaatje Lisanne Froon. Waar de ouders van Lisanne hebben gekozen voor een rouwverwerking thuis in Nederland, in alle rust en stilte, zijn de ouders van Kris vastbesloten: de waarheid moet boven water.

Volg Martijn Mastenbroek ook op Twitter: twitter.com/MMastenbroek

Misschien wel het meest opmerkelijke nieuwe feit is dat met het fototoestel van de meiden een week na hun vermissing nog negentig foto’s zijn gemaakt, midden in de nacht. Onscherp en donker. Op een aantal foto’s zijn takken en rotsen te zien. Ook is bekend gemaakt dat met de telefoon van Kris en Lisanne al een paar uur na het bereiken van de bergtop op 1 april bij het plaatsje Boquete, is gebeld naar het noodnummer 911. Dus ruim voor het bereiken van de gevaarlijke rivier.

Reconstructie

De ouders van Kris maakten voor Een Vandaag een reconstructie.

Wie heeft de foto’s gemaakt? En waarom is het noodnummer gebeld? Een paar uur voor het telefoontje leek er ogenschijnlijk nog niets aan de hand. De ouders hebben deze week een reconstructie gemaakt van de wandeltocht en zeggen dat de Kris en Lisanne onmogelijk hebben kunnen verdwalen, ook een ongeluk vinden ze niet aannemelijk.

Volg Martijn Mastenbroek ook op Twitter: twitter.com/MMastenbroek

Het gebied waar de twee zijn gevonden staat bekend om haar moeilijk begaanbare jungle. Daar is uitvoering over geschreven. Zelfs reddingswerkers konden met grote moeite bij de vindplaats van de lichaamsdelen komen. Ik lees echter nergens iets over de fauna in het gebied. Slangen, leeuwen, spinnen. Komen er wilde roofzuchtige dieren voor in dit deel van de jungle? Op de laatste foto van Kris is te zien dat het meisje is gekleed in een shirt met korte mouwen en een korte broek. Zijn de twee gestoken, gebeten? Misschien brengt forensisch onderzoek hier helderheid in. Bekijk hier de uitzending van Een Vandaag terug.

 

Advertenties
Advertenties
Advertenties
Advertenties

2 gedachten over “Negentig foto’s

Voeg uw reactie toe

 1. Wat ik vreemd vind, is dat er ALLEEN maar alarmnummers zijn gebeld. En nog zo lang (tot 10 dagen later!)

  Ik vind het moeilijk voor te stellen dat iemand niet eens 1 keer zou proberen om een ander te nummer te bellen dan 112 en 911, bijvoorbeeld de ouders in Amersfoort (je weet waarschijnlijk niet eens zeker of 112 wel werkt daar). Zou het kunnen dat diegene die de telefoon had de pincode niet wist? In dat geval kun je alleen maar alarmnummers bellen. Wellicht had 1 van de meisjes de telefoon van de ander, of er is een derde persoon in het spel.

  Daarnaast loopt de batterij van een telefoon leeg. Als de telefoon uitstaat gaat het langzamer, maar de batterij loopt leeg. 10 dagen lijkt mij enorm lang voor een iPhone accu om het uit te houden.

  En om het mysterie compleet te maken zijn de laatste belletjes NA die fotosessie geweest en zaten zowel de telefoons als de camera uiteindelijk weer netjes in de tas.

  Like

 2. Hallo mijn naam is Joop Kessels,en ben van begin af aan met deze zaak bezig.Samen met goeie vriend Vincent Perquin heb ik toch nog heel veel vragen,daarom dat dit warm moet blijven voordat het in het vergeet hoekje komt.Zoals de laatste foto van Lisanne,ze heeft een licht blauw topje aan,waar een BH bandje langs zit.Maar ze hadden ook al 2 BH is de tas gevonden.Hier heb ik al mijn vraagtekens bij.

  .Ook de achtergrond van de foto,is na 2 weken op precies de zelfde plek weer geknipt.Is dit dan een uitkijk punt waar je alleen daar de zelfde locatie foto kan maken?

  Wie verbleven er allemaal bij Ingrid Lommers,daar kunnen mensen zijn die foto,s van hun hebben.en is haar bedrijf ook goed na gegaan of hun aan alle veiligheid normen voldoen.

  De donkere foto,s kunnen bijna niet door hun zelf zijn gemaakt,anders hadden ze wel van hun eigen een foto genomen.

  Kan zomaar zijn dat die 90 foto,s door iemand zijn gemaakt,die helemaal niet weet hoe een camera werkt[indianen].

  De kans is klein dat ze door een persoon zijn lastig gevallen.

  Want dit is ECHT GEEN ONGEVAL.

  Zelf zou ik eerst de lichaamsdelen naar Nederland willen hebben,om hier nog eens dna te doen,om zeker van te zijn dat ze in Panama goed werk hebben gedaan.

  Over dieren die daar leven is inderdaad niets van beschreven.

  En de schoen met weefsel er in,bewijst wel,dat ze waarschijnlijk hun kleren nog aanhadden toen ze stierven.

  Als ze wel een s.o.s hebben doorgegeven,hadden ze toch ook iets in kunnen spreken,of desnoods foto,s kunnen maken,het waren slimme meiden.

  Naar mijn mening zijn ze bruut overvallen en hadden geen kans meer om iets te doen,alleen vlug een s.o.s.

  Ik begrijp de regering niet helemaal,zijn die nu wel of niet met die zaak bezig.Hoe triest ook,maar voor de vliegtuig ramp zetten ze ook alles op alles om de lichamen terug te krijgen,en in Panama is het geen oorlog en dat schijnt dan ineens zo moeilijk te worden.

  En Panama zal het ook het liefste af willen sluiten,die kijken ook naar hun toeristme dat zo niet op gang komt.En het zou hun wel heel slecht uitkomen als Kris en Lisanne toch zijn vermoord..
  Moest dit even kwijt,maar heb echt met de Familie,s te doen,heel veel sterkte,en we blijven jullie steunen op onze manier,groet Joop

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: