Windstil

83449-madeleine-mccann-libel-trial-delayed-for-a-month

Met verbazing heb ik de afgelopen weken de berichtgeving rondom de vermissing van de sinds 2007 vermiste peuter Madeleine McCann gevolgd. Zelfs de Telegraaf bracht een zogenaamd nieuw hoofdstuk in deze raadselachtige vermissingszaak als ‘breaking’ op de voorpagina. Het bewuste artikel over een mogelijke verdachte is vreemd genoeg niet meer te vinden, maar met name Britse media duikelen nog steeds over elkaar heen met ‘nieuwe feiten’. De waarheid is echter dat er helemaal niets nieuws is gemeld.

Het opnieuw opgewarmde verhaal over een mogelijke verdachte die in 2009 overleed na en ongeluk in Portugal, is oud nieuws. Ook het verhaal over een inbrekersbende die in buurt was op de avond van haar verdwijning is al maanden oud, maar wordt meermaals opgevoerd als ‘nieuw nieuws’. Ondertussen loopt het onderzoek naar ‘Maddie’ nog wel, maar ik krijg naarstig de indruk dat men nog geen steek verder is. Het onderzoek lijkt muurvast, als er überhaupt al een aanknopingspunt is geweest.

De vraag rijst dan ook of de zaak ooit nog wordt opgelost. Uiteraard een begrijpelijkerwijs niet te aanvaarden boodschap voor de ouders van het meisje. Indien de sleutel tot een oplossing toch ligt bij de ouders van Madeleine, komt dit vast een keer uit. Ik vraag mij af of Scotland Yard de betrokkenheid van de ouders volledig heeft uitgesloten. Als dit zo is, dan is er wederom sprake van tunnelvisie, iets dat nog geen enkel onderzoek verder op weg heeft geholpen.

Rob3

Ook waren er volgens de Nederlandse politie ontwikkelingen in een zaak dichter bij huis: de moord op Rob Zweekhorst in Berkel en Rodenrijs. De GGZ-directeur personeelszaken werd op nieuwjaarsdag in koele bloede doodgeschoten op een steenworp afstand van zijn huis toen hij zijn hondjes uitliet. Volgens de politie is Zweekhorst mogelijk het slachtoffer geworden van een persoonsverwisseling.

“De politie heeft een persoon gevonden die in het verhaal past en bij hen bekend is in verband met vermogenscriminaliteit. Om hem en zijn gezin te beschermen worden er geen mededelingen over zijn identiteit gedaan”, vertelde een politiewoordvoerder in Opsporing Verzocht. Ik vraag mij af waarom de politie dit meldt of moet er net als in de zaak van Madeleine ‘wind worden gemaakt’, zoals dat in politiejargon heet. Voorlopig is het in beide zaken windstil.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: