Dossier Mastenbroek

Nieuwsblog door journalist en radiomaker Martijn Mastenbroek

dossier maddie dutch media

Vooralsnog heb ik niets kunnen lezen in Nederlandse media over een recente belangrijke ontwikkeling in de vermissingszaak van Madeleine McCann. Scotland Yard heeft een geheim dossier in handen gekregen over een inbrekersbende die mogelijk verantwoordelijk kan worden gehouden voor verdwijning van ‘Maddie’ in 2007.

Het onderzoeksteam heeft gedetailleerde informatie over inbraken die plaatsvonden in en rondom het vakantieressort in het Portugese Praia da Luz. Een Belgische krant schrijft vandaag dat ‘bewoners van Praia da Luz zeggen dat het bewuste inbraakdossier geheim is gehouden om geen angst onder toeristen te veroorzaken’. Mocht dit waar zijn, dan is dit niet alleen een groot schandaal, maar is er ook al die jaren belangrijke informatie achtergehouden door de Portugese autoriteiten.

Vorige week zei commissaris Sir Bernard Hogan-Howe op de BBC Radio dat zijn medewerkers de namen weten van hun drie hoofdverdachten. Heeft het onderzoeksteam nu de sleutel in handen voor een oplossing in deze zaak? Het is wachten op een eerste verhoor van deze verdachten: als de politie tenminste weet waar deze mannen zich schuilhouden en de Portugezen de boel niet langer frustreren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: