Dossier Mastenbroek

Nieuwsblog door journalist en radiomaker Martijn Mastenbroek

83449-madeleine-mccann-libel-trial-delayed-for-a-month

De samenwerking tussen de Britse en Portugese autoriteiten in het heropende onderzoek naar de vermiste Madeleine McCann verloopt stroef. Terwijl Scotland Yard zich bezighoudt met de jacht op een inbrekersbende, die volgens de onderzoekers weleens verantwoordelijk kan zijn voor de vermissing van de Britse peuter, focust de Portugese politie zich op een heel andere verdachte. Deze man is overigens al eerder in beeld geweest.

Daily

Het gaat om Euclides Monteiro, alias Toni, een 40-jarige heroïneverslaafde. Hij was op de bewuste avond in mei 2007 vlakbij het appartement van waaruit het meisje verdween, zo blijkt uit een analyse van zijn telefoongegevens. Deze verdachte kwam jaren geleden om het leven bij een ongeluk met een tractor. Daarnaast houdt zijn weduwe bij hoog en laag vol dat haar man niets met de verdwijning te maken heeft. Luisa deed gisteren haar verhaal aan onder andere The Mirror.

Mccann Mirror

De Britse politie is van mening dat Monteiro geen hoofdverdachte is en wil juist een onderzoek naar de groep inbrekers die ook in de buurt was van het hotel op de avond van de vermissing. Ook hier ligt telefoondata aan ten grondslag. The Daily Star meldt dat de twee politiekorpsen inmiddels lijnrecht tegenover elkaar staan. “Er lijkt een wij tegen zij situatie te ontstaan”. Dit verklaart wellicht ook waarom beide onderzoeksteams onlangs kilometers van elkaar onderzoek deden op twee verschillende locaties. De Britse politie heeft volgens de krant aangedrongen op een goede samenwerking. “Het is geen spelletje”, zo zegt een politiebron tegenover de krant.

Een gedachte over “Portugezen en Britten niet op één lijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: