Dossier Mastenbroek

Nieuwsblog door journalist en radiomaker Martijn Mastenbroek

Door drukte op de redactie van de krant ben ik de afgelopen dagen niet toegekomen aan het bijhouden van dit blog, desalniettemin heb ik toch een aantal zaken op de voet gevolgd. Zaken met grote vraagtekens. Een overzicht van de meest opmerkelijke ontwikkelingen.

Rob1

Rob Zweekhorst
Vrijwel dagelijks kijk ik even op Social Media of er al enige vooruitgang is geboekt in de moordzaak van Rob Zweekhorst. De Berkelaar werd op Nieuwjaarsdag van dichtbij met meerdere schoten om het leven gebracht. De politie is achter de schermen druk bezig met de zaak, maar lijkt nog niet in de buurt van een mogelijke dader. Ook in de lokale media wordt weinig nieuws gebracht. Het is geen onwil, want er is gewoon niets te melden. Weekblad de 3-B Krant vraagt zich deze week nog wel hardop af: Had Rob Zweekhorst soms een dubbelleven? Of dit een veronderstelling is van de redactie zelf of een oproep van de politie wordt in het artikel niet echt duidelijk. Hoe pijnlijk het ook moet zijn voor de familieleden, het is uiteraard geen irrelevante vraag.

83449-madeleine-mccann-libel-trial-delayed-for-a-month

Maddie 
In de zaak van Madeleine Mccann lijkt de politie nog vol zelfvertrouwen te werk te gaan. De Britse politie heeft wederom een verzoekschrift gestuurd naar de Portugese autoriteiten om het onderzoek naar drie verdachten voort te kunnen zetten. Onlangs deed men al onderzoek op twee locaties in de omgeving van het resort waar ‘Maddie’ verdween. Detective Chief Inspector Andy Redwood van Scotland Yard is afgelopen week wederom naar Portugal afgereisd om naar eigen zeggen “tempo te maken”.

Els Borst Screen

Els Borst
En dan Els Borst. De oud-minister werd maandag dood in de garage van haar woning aan de Ruysdaellaan in Bilthoven gevonden door twee vriendinnen. Ze lag achter haar auto in een grote plas bloed. Het geformeerde onderzoeksteam op plaats delict deed al direct het ergste vermoeden. Uit diverse onderzoeken is inmiddels inderdaad gebleken dat Borst door letsel op het lichaam is overleden. Liep de vrouw tegen een inbreker aan of is er sprake van een gerichte, misschien wel politieke actie? In tegenstelling tot de zaak Zweekhorst volgen media deze zaak wel van minuut tot minuut.

Raadslid

Bedreiging raadslid
Lokaal deed raadslid Geurt Visser van de politieke partij Gemeentebelangen in Pijnacker-Nootdorp deze week op Radio West een boekje open over ernstige bedreigingen aan zijn adres. “Ongeveer een op de drie raadsleden heeft de afgelopen twaalf maanden weleens te maken gehad met agressie en/of geweld vanwege hun functie, bleek donderdag uit onderzoek van Nieuwsuur. Het gemeenteraadslid kan dat dus uit ervaring onderschrijven”, schrijft de redactie van Omroep West. Uit zijn verhaal blijkt echter, hoe schrijnend de beschreven incidenten ook zijn, nergens dat er een link is met zijn werk als raadslid. Dat was toch de kern van het item? Ik vind het nieuwsbericht dan ook discutabel. Ook lijkt er geen check gedaan op de authenticiteit van het relaas.

Opmerkelijk is ook dat Visser na een heftige telefonische doodsbedreiging, de rechtszaak van de dader, die naar eigen zeggen na zijn aangifte is ‘gepakt’ (audio), niet meer heeft gevolgd. Ik heb Visser dan ook gisteren verzocht om aanvullende informatie te verstrekken over deze specifieke zaak. Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: