Dossier Mastenbroek

Nieuwsblog door journalist en radiomaker Martijn Mastenbroek

wieken

Foto: WagHonselersdk

In ‘s-Gravenzande zijn donderdagavond de wieken van een oude molen (1908) afgebroken. Verzekeringsexperts doen momenteel onderzoek naar de oorzaak van het bizarre ongeval. Molenaars uit het hele land volgen de zaak op de voet. De wiekas was immers recentelijk vervangen in 2012. Is er sprake van een constructiefout of misschien de invloed van menselijk handelen?

“Een ‘donderend’ geluid. Dat hoorden molenaars Rob van Zijl en Luc Ruijgt die avond rond tien uur. Zij waren aan het proefdraaien. Op het moment dat zij van plan waren om de wieken stil te zetten, ging het vreselijk mis. Er was een luid gekraak, de as brak af en de wieken kwamen naar beneden. Met als gevolg een complete ravage”, zo schrijft weekblad Groot Westland. Voor de lokale krant belde ik vrijdag even met Volkert Post van Stichting Korenmolen ’s-Gravenzande. Beluister hieronder het interview.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: