Praatjes vullen geen gaatjesboorders

boef

Vanavond werd in de gemeente Pijnacker-Nootdorp een zogenoemde Veiligheidsconferentie gehouden. Hoge opkomst, belangrijke sprekers en met z’n allen onderweg naar “#SamenVeilig”, zo luidde het motto. Eerder startte de gemeente al met ‘veiligheidsavonden’ in de verschillende dorpskernen. Niet geheel onterecht, want het boevengilde weet ons dorp al jaren feilloos te vinden.

Laat ik voorop stellen dat ik dergelijke initiatieven aanmoedig en achter deze informatieavonden sta. Voorlichting is belangrijk en burgerparticipatie kan niet vaak genoeg worden aangemoedigd. Beetje kromme tenen kreeg ik wel van de euforie die telkens klinkt als de zaal weer vol zit. Is dat juist niet een slecht teken? Je zou immers kunnen denken dat een volle zaal inhoudt dat het onveiligheidsgevoel dus groot is. Iets om helemaal niet trots op te zijn. Van de andere kant bekeken, houdt het ook in dat er in Pijnacker-Nootdorp nog een groot gevoel van betrokkenheid heerst. Onder het mom: Dit dorp is het zat.

Toch ben ik nu wel een beetje klaar met al die beamerpresentaties en het peilen van meningen onder de bevolking. Het is tijd voor actie! Want zolang de Pijnackerse penoze nog lachend de poorten van de penitentiaire inrichtingen in en uit loopt, omdat op een woninginbraak slechts drie maandjes staat, is het dweilen met de kraan open. En met één politiewagen uit Ypenburg gaan we het ook niet redden. Niet lullen, maar poetsen dus.

Laten we na alle goedbedoelde heerlijke avondjes nu eens strak gaan zitten op de uitvoering. Meer blauw op straat betekent natuurlijk niet dat er niet meer wordt ingebroken, maar zichtbaar aanwezig zijn is een begin. Wijktoezicht, nog zo’n ding: top! Uitvoeren en de handjes laten wapperen. Nogmaals chapeau en petje af voor alle inspanningen, mooie folders en discussies, maar nu die (platte) pet weer op én marcheren door de wijken. Genoeg gelult, show it!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: