Vermiste Maaike gevonden dankzij samenwerking SAR Nederland en familie

De vermiste 18-jarige Maaike uit Leeuwarden is gelukkig terecht. Dat meldt een woordvoerder van SAR Nederland aan Dossier Mastenbroek.

Advertenties

“Nadat de familie onze hulp had gevraagd bij het zoeken, hebben wij direct een groot netwerk ingeschakeld in Nederland, België en Duitsland. Ook hebben we overal digitaal haar flyer verspreid. Achter de schermen zijn we, samen met haar familie, volop bezig geweest met onder andere digitaal rechercheren om haar te traceren”, zo laat SAR Nederland weten.

Duitsland
Maaike is zaterdag op aanwijzingen van SAR Nederland en haar familie door de Duitse politie in redelijk goede gezondheid aangetroffen. “Ondanks alles zijn we heel erg blij dat Maaike levend is aangetroffen en daar doen we dit werk voor! We hopen dat Maaike nu de hulp krijgt die ze nodig heeft. We willen haar ouders bedanken voor het vertrouwen in onze organisatie en de Duitse politie voor het snelle reageren!”

Advertenties

Urgentieprotocol
De politie in Nederland nam deze zaak helaas niet serieus. De vader van het meisje deed gisteren nog een emotionele oproep op deze website. “Het wordt tijd dat de politie in Nederland het urgentieprotocol voor vermissingen eens stevig gaat herzien”, stelt journalist Martijn Mastenbroek, die al jaren veel aandacht schenkt aan vermissingen. “Het liefst zou ik zien dat er een landelijke aansturing komt, waarin elke vermissing door een gespecialiseerd politieteam wordt opgepakt. Bij voorkeur in samenwerking met organisaties zoals SAR Nederland. Natuurlijk is niet iedere vermissing direct urgent, maar het beoordelen is nu een soort nattevingerwerk.”

Compliment SAR Nederland
Tot slot geeft Mastenbroek een grote pluim aan de vrijwilligers van SAR Nederland. “Deze mensen maken echt het verschil. Ze staan dag en nacht klaar om vermiste personen op te sporen en familieleden bij te staan. Ook in deze zaak weer en ditmaal met een ontzettend snel en mooi resultaat. Wie weet hoe het anders was afgelopen met dit meisje. Echt een groot compliment”, aldus Mastenbroek.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is image-1.png

Volg Martijn Mastenbroek op Instagram: instagram.com/martijn_mastenbroek


Beluister ook een recent radio-interview met persvoorlichter Pascal Jonkers van SAR Nederland terug. Hij vertelde onlangs uitvoerig over de organisatie, hoe ze te werk gaan en beschreef een aantal bijzondere klussen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: