Vader vermiste Maaike is radeloos: “Politie, schaal op!”

Dit nieuwsbericht is aangepast en ook de foto’s zijn verwijderd. Maaike is namelijk gevonden in Duitsland. Zie bericht (linkje) hieronder.

Roland, de vader van de sinds vorige week vermiste 18-jarige Maaike uit Leeuwarden, weet zich geen raad meer. Hij heeft geen idee waar zijn dochter is en loopt ook nog eens tegen een muur van onbegrip aan. De Officier van Justitie geeft namelijk geen toestemming om een groot (politie)onderzoek op te starten. Daarom zoekt de vader van het meisje eigenhandig contact met de media. “Politie, schaal op!”, luidt zijn noodkreet.

Advertenties

“Maaike is 18 jaar, maar heeft psychische problemen en is afhankelijk van medicatie tegen psychose en depressie. Wij zijn erachter gekomen dat ze al vanaf de kerst geen medicatie meer slikt. Dit is doorgegeven aan de politie in Leeuwarden, maar die onderneemt geen actie, omdat Maaike meerderjarig is en het erop lijkt dat ze vrijwillig is vertrokken”, vertelt Roland vandaag tegenover journalist Martijn Mastenbroek.

Deze zaak is weldegelijk urgent, vindt de vader van Maaike. “Er zijn van haar begeleiders uit urgentieverklaringen verstuurd dat Maaike een gevaar voor zichzelf is, maar het blijft maar hangen op de Officier van Justitie, deze geeft geen toestemming om op te schalen.”

Advertenties

Tips en contact
Roland hoopt dat er snel duidelijkheid komt en zijn dochter de juiste hulp aangeboden kan krijgen. Veel aanwijzingen waar ze momenteel is, zijn er niet. Tips zijn dan ook welkom bij de familie van Maaike. Onze redactie heeft contact met de vader en zet berichtjes desgewenst door. Contact opnemen via SAR Nederland is ook mogelijk.

Volg Martijn Mastenbroek ook op Instagram: instagram.com/martijn_mastenbroek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: