Nadia Weertman (28) van de aardbodem verdwenen

Update 24-12 14.02 uur
De vermiste Nadia Weertman uit Heerlen is weer terecht, dat meldt de politie. Waar ze de afgelopen dagen is geweest, is nog een raadsel. Verdere mededelingen worden niet gedaan.


De van oorsprong Heerlense Nadia Weertman is sinds vrijdag 16 december spoorloos. Vooralsnog is de gedachte dat Nadia Weertman er zelf voor koos om te vertrekken. Althans, dat is het scenario van de politie. De familie van Nadia is ondertussen radeloos.

Nadia zou juist helemaal niet overstuur of emotioneel zijn geweest op de dag van haar verdwijning. “We snappen er niets van. We zijn erg ongerust en weten niets”, zegt een familielid van Nadia. Een oproepje op social media is al duizenden keren gedeeld.

Advertenties

Het is onduidelijk wanneer Nadia voor het laatst is gezien. Daarover lopen sommige verklaringen uiteen. Er zijn veel gaten in haar tijdlijn.

De laatste plek waar ze in ieder geval nog werd gezien is Heerlen, in de omgeving van de Jonkerstraat/Koningstraat.

Nadia droeg op de dag van haar vermissing een groene, lange parkajas (gewatteerd) met capuchon. Ze zou een zwarte damestas bij zich dragen waarin haar documenten zitten. Ze is 1,65 lang, heeft lang blond haar en zilveren ringetjes in haar oren.

Het profiel van Nadia op LinkedIn.

De politie noemt een misdrijf ‘het minst waarschijnlijke scenario’. Een noodlottig ongeval, bijvoorbeeld door de gladheid van de afgelopen dagen, wordt zeker niet uitgesloten.

De vrijwilligersorganisatie Search and Rescue Nederland (SAR) roept bewoners en bedrijven in die buurt op camerabeelden te checken of beschikbaar te stellen.

Mocht u ooit te maken krijgen met een vermissing in uw omgeving, doe dan altijd aangifte bij de politie en werk zeker mee aan het onderzoek. Maar: neem de regie ook in eigen hand! Het is nu eenmaal zo dat er een capaciteitsprobleem is bij de politie. Dat er niet altijd adequaat wordt gezocht naar vermiste personen en zo belangrijke aanknopingspunten, camerabeelden of waardevolle tips, worden gemist. In het ergste geval gaan ze zelfs verloren! Start zelf een groot onderzoek!

Zorg voor een goede woordvoerder. Zet de vermiste op social mediakanalen (Twitter, Facebook, Instagram) en geef updates. Schakel meteen de regionale en lokale media in (dat wil de politie vaak in beginsel niet, maar toch doen. Een lokale omroep bereikt in een klap het hele dorp of stad!) Registreer en open een website; bijvoorbeeld janvermist.nl (dat kan in vijf minuten) en coördineer de vermissing met vrienden en familie op een centraal punt.

Zorg voor een telefoonnummer dat mensen kunnen bellen. Zet WhatsApp in! Draai 24-uursdiensten met elkaar. Zorg dat je uitgerust blijft en verdeel de taken. Maak een goede tijdlijn! Dat deed de familie van Anne Faber overigens ook. Verzamel en documenteer nauwkeurig alle informatie en tips. Deel deze gerust met de politie, maar blijf zelf ook doorlopend onderzoek doen. Roep mensen op om camerabeelden veilig te stellen, verdachte omstandigheden te delen en alle informatie, hoe onbelangrijk het misschien ook lijkt, te delen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: