Arjen van Zwam overlijdt tijdens vakantie in Frankrijk: vriendengroep komt in actie

De laatste foto die is genomen voordat Arjen onwel werd en overleed. Het gezin genoot van een prachtige vakantie in Frankrijk.

Vorige maand is op 40-jarige leeftijd Arjen van Zwam plotseling overleden. Hij was op vakantie in Frankrijk met zijn partner Evelien Weerdenburg (35) en zijn twee lieve kinderen Mees (3) en Saar (5). Het verdriet is onbeschrijfelijk groot, zegt Annemarieke Daniels namens de vriendengroep van Arjen en Evelien.

Arjen groeide op in Berkel en Rodenrijs en woonde sinds enkele jaren met zijn gezin in de wijk Keijzershof in Pijnacker. Hij ontmoette de Nootdorpse Evelien destijds tijdens een studieweekend. De vriendschap met Annemarieke vindt zijn oorsprong in Berkel en Rodenrijs in het bekende voormalig café Ome Ab aan de Noordeindseweg. “Zodoende ken ik Arjen al meer dan twintig jaar”, vertelt Annemarieke. “Alle mannen waren met elkaar bevriend vanaf de basisschool en noemden zichzelf altijd het ‘Goed Te Doen’-team. Toen er relaties ontstonden, raakten ook de vrouwen met elkaar bevriend. De band is altijd gebleven.”

Waar is pappa
De grote vriendengroep stond vorige week zaterdag compleet verslagen op de uitvaart van Arjen in Bergschenhoek. “Wanneer je dan ziet dat Mees en Saar hun vader uitzwaaien en de kist wordt weggedragen, dan breek je. Zijn zoontje Mees vroeg op een gegeven moment: waar is pappa nou? Het is niet te bevatten.”

Aneurysma
Wat is er misgegaan op vakantie? Annemarieke: “Het was een geweldige vakantie. Dat zie je wel aan de laatste foto die nog is genomen van het gezin. Arjen had net een nieuwe baan en ze zouden met z’n allen nog even gaan genieten voordat hij aan de slag zou gaan. Tijdens het ontbijt werd hij ineens niet lekker. Hij bleek achteraf een aneurysma te hebben gehad, een verwijding van een slagader, waardoor een bloedvat kan scheuren.”

Een in allerijl ingevlogen traumateam kon helaas niets meer voor Arjen betekenen. “Evelien heeft haar ouders en zijn ouders moeten bellen. Je kunt je voorstellen hoe erg dat allemaal geweest moet zijn”, zegt ze. Annemarieke is even stil en zegt dan: “Hij was nog maar net veertig jaar geworden… op 12 april. Het leven is kort, heel kort. Daar denken wij ineens veel meer over na.”

Leaseauto inleveren
De vriendengroep steunt waar mogelijk het gezin van Arjen. Naast het immense verdriet zijn er ook praktische zaken die geregeld moeten worden. “De kosten met twee kinderen zijn groot en dat is niet het enige. Zo moet bijvoorbeeld de leaseauto worden ingeleverd. Dat soort dingen willen we echt voorkomen”, vervolgt ze.

Inzamelingsactie
De vriendengroep van Evelien en Arjen is daarom een inzamelingsactie begonnen. Inmiddels is er al zo’n 6000 euro binnen. “Wij zouden het fijn vinden het gezin financieel te kunnen ondersteunen en gunnen hen minimaal een auto, zodat ze in ieder geval de vrijheid hebben om te kunnen gaan en staan waar nodig is. Alle kleine beetjes helpen. Naast zo’n intens groot verlies, is natuurlijk het laatste wat je wilt, je als moeder zorgen te moeten maken om de financiën”, besluit Annemarieke.

Wil je Evelien, Mees en Saar steunen, dat kan via deze link: whydonate.nl of klik op de button hieronder. Ook kleine bedragen worden ontzettend gewaardeerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: