Politie Zeeland geeft meer details vrij over vermissing Menno Welleman

Ook in het buitenland is gezocht naar Menno, maar na een jaar is hij nog steeds spoorloos.

Onlangs verscheen op de opsporingspagina van de Landelijke (Politie)Eenheid een oproepje vanwege de vermissing van de 19-jarige Menno Welleman uit het Zeeuwse Goes.

De jongen verdween een jaar geleden van de aardbodem op het schiereiland Zuid-Beveland. Om precies te zijn werd Menno op zondag 7 juni 2020 voor het laatst gezien in Goes.

Een jaar later
Het is natuurlijk zeer opmerkelijk dat er pas na een jaar alarm wordt geslagen. Het gaat om een relatief jong persoon en hij is ook nog eens compleet van de radar. Misschien is er een goede reden, zo vroeg onze redactie zich af. Wij namen daarom contact op met de politie in Zeeland om wat vragen te stellen.

Advertenties

Politiewoordvoerster Malou Joosten-Stillekens gaf antwoord op alle vragen. Met name op de vraag: waarom er nu pas aandacht wordt gevraagd voor de vermissing van Menno.

Overleg met familie
“Menno is kort na zijn vermissing al aangemeld bij de politie”, vertelt Malou. “In overleg met de familie is besloten om de vermissing niet te publiceren. Publicatie wordt altijd eerst goed besproken, omdat een bericht voor langere tijd op bijvoorbeeld internet kan blijven circuleren, ook nadat iemand weer aangetroffen is”, vervolgt ze.

Buitenland
Er waren daarnaast nog enkele aanknopingspunten van eventuele verblijfplaatsen (onder meer in het buitenland) die eerst onderzocht zijn. Malou: “Nadat alle mogelijkheden onderzocht waren en hij uiteindelijk niet aangetroffen werd, is in overleg met zijn familie besloten om wel tot publicatie over te gaan.”

Advertenties

Tot slot benadrukt Malou: “Omdat een meerderjarig persoon mag verdwijnen en geen contact meer wenst met achterblijvers wordt hier altijd zorgvuldig mee omgegaan. Zeker als er geen redenen zijn om aan te nemen dat het niet goed met die persoon gaat.”

Tips en informatie
Heeft u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070. Dat geldt natuurlijk ook voor Menno zelf. Hij wordt verzocht om iets van zich te laten horen, zodat zijn familie weet dat het goed met hem gaat. Contact opnemen met onze redactie? Mail gerust naar dossiermastenbroek@gmail.com.

Advertenties

#Goes #Vermist #MennoWelleman #Welleman #Zeeland #Buitenland #Politie

Een gedachte over “Politie Zeeland geeft meer details vrij over vermissing Menno Welleman

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: