Dossier Mastenbroek

Nieuwsblog door journalist en radiomaker Martijn Mastenbroek

De vermissing van Rita Wormmeester is typisch zo’n zaak waar niet direct grote media-aandacht voor is. Simpelweg, omdat er geen achtergronden worden prijsgegeven. Je staat als journalist eigenlijk met lege handen. Er wordt een foto met een summiere beschrijving op website van de Landelijke Politie gezet en dat is het.

In veel gevallen is het plaatsen van een foto met een beetje informatie of slechts een signalement een formaliteit en wordt er achter de schermen wel degelijk gewerkt aan de zaak. Het kan ook zijn dat er aanwijzingen zijn dat iemand vrijwillig is vertrokken of dat een persoon vaker een tijdje weg is zonder iets van zich te laten horen. Dan wordt er niet meteen aan de bel getrokken bij de media. Dan volstaat een berichtje op Politie.nl.

In het geval van Rita Wormmeester weten wij dat nog niet. Een foto zegt veelal niets over de geestelijke toestand van iemand en met de informatie op de website van de politie komen wij ook niet veel verder.

“Signalement: Blank, normaal postuur, halflang grijs haar, draagt een donkere jas die tot op haar knieën komt, een zwarte lange broek. Ze is weg op een Bruine/groene Koga damesfiets”, zo valt er te lezen.

Rita is 65 jaar oud, komt uit Nijmegen en is kennelijk met haar fiets vertrokken. Ze wordt sinds vrijdag 24 juli 2020 vermist.

Je ziet bij dit soort vermissingen vaak dat de familie van de vermiste naar de pers stapt om meer aandacht voor de zaak te krijgen. Dat gebeurt veelal in gevallen waarin iedereen verbijsterd is dat diegene niets meer van zich laat horen en zich helemaal niet herkennen in dit gedrag.

De grote vraag is dan ook: komt deze vermissing als een verrassing voor de familie en vrienden van Rita? Zo ja: waarom is er dan niet meer aandacht voor deze vermissing?

Update 27-7-2020
Deze vermissing is niet meer actueel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: